pagina: Vacatures

Vacatures

 • Horeca medewerkers
 • Onze gasten een onvergetelijke dag bezorgen
 • Zowel beginnende medewerkers als ervaren krachten gezocht
 • Ervaring is geen must, gastvrij , vrolijk en geduldig wel
 • Matroos
 • Lichtmatroos; beginnend matroos
 • Volmatroos
 • Schippers groot vaarbewijs
NOTE: zoek je geen werk, maar wil je gewoon lekker bezig zijn voor een paar uur per week. Er is een scala aan mogelijkheden en wij hebben je er graag bij! Wat bieden wij jou: 
 • Fulltime, parttime of als weekendkracht. Ook op ZZP basis mogelijk
 • Marktconform salaris
 • Werken in een gedreven team
 • Naast hard werken veel plezier met collega's
 • Word onderdeel van een winnend team
 • Doorgroeimogelijkheden
Wie ben jij? 
 • Je bent gastvrij en geduldig
 • Klantgericht
 • Jij hebt plezier in je werk en straalt dit ook uit!
 • Heb je wel of geen ervaring, er zijn voldoende mogelijkheden
 • Je spreekt naast Nederlands, Engels. Nog een extra taal is altijd goed!

Ben jij klantgericht en een aanpakker? Dan zoeken wij jou!

Info@amsterdamboatcruises.nl

Neem contact met ons op

pagina: Nice to Meet You

Nice To Meet You

Mijn naam is Jan de Jonge en ik ben 43 jaar. Sinds 2016 heb ik mijn vaarbewijs en ben al 5 jaar kapitein. Via Frits ben ik terecht gekomen bij Amsterdam Boat Cruises. Ik ken Frits via onze werkzaamheden bij de veerpont van de GVB, dat is het gemeentelijk vervoersbedrijf van Amsterdam. Ik ben begonnen met varen bij mijn vader in de haven, die daar veel schepen had. Sinds die tijd ben ik fulltime gaan werken als kapitein. Het mooiste aan het vak vind ik dat je de ‘grote baas’ bent van het schip. Je bent het opperhoofd en draagt de verantwoordelijkheid voor de bemanning, passagiers en het schip. “Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Dan komt het altijd goed!” Een van de leukste elementen van het varen vind ik het schip weer netjes en veilig aan de wal brengen. Hiervoor moet je veel en zorgvuldig manoeuvreren. Binnen de haven van Amsterdam komt er veel op je af; de enorme schepen die er varen en de vele communicatie die je moet hebben om ergens naar toe te mogen. Dit heeft allemaal te maken met de vrachtschepen waar je rekening mee moet houden.

Nice To Meet You

Mijn Naam is Fritz Noordhuis, ik ben 68 jaar, geboren en getogen op het water. Inmiddels ben ik 4 jaar werkzaam als kapitein bij Rederij Van Hulst en sinds kort ook voor Amsterdam Boat Cruises. Vroeger was ik begonnen als matroos en doorgestroomd van stuurman naar uiteindelijk kapitein. Ik heb veel mogen varen voor bijzondere scheep bedrijven zoals: Vrachtschepen door Europa, binnenlandse zee cruiseschip, Hospitaal cruiseschip voor mensen met een beperking. Het zijn er nog veel meer maar na al die afwisselende ervaringen ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij Rederij Van Hulst. Inmiddels ben ik met pensioen maar hoop ik dat ik nog vele jaren ga genieten en deel mag uitmaken van het team, het is namelijk de beste rederij die er bestaat! Iedere tocht is weer anders, andere mensen ontmoeten en weer nieuwe plekken mogen ontdekken. Haven rondvaart of een tocht naar de Zaanse schans, party cruises het kan allemaal. Het meest wat mij aanspreekt vanuit de haven is wat de haven eigenlijk allemaal te bieden heeft en hoeveel ontwikkelingen er zich afspelen.

Nice To Meet You

Hello mijn naam is Bauke Hoekstra ik ben 62 jaar en werk sinds kort bij Amsterdam Boat Cruises. Het is ontzettend leuk om voor dit bedrijf te mogen werken. Sinds mijn 35e vaar ik al met veel afwisselend werk vanaf het water. Ik was dan 7 maanden in een jaar op het water en 4 maanden werkte ik in een hotel op het land. Matroos, bedienen, met van alles helpen de combinatie is het allerleukst. Ook heb ik veel met vracht schepen meegevaren dat was wel pittig! Op vrachtschepen maakte ik lange dagen 14 dagen was je aan boord en 14 dagen was je thuis, zo ging het jaren door. Voor mij is het geen probleem, ik heb nooit het idee gehad dat ik moest werken. Samen met Jan, één van de kapiteins van de River Dream heb ik 1,5 jaar samen gewerkt op de boot richting de Zaanse Schans. Na een aantal jaren zijn we weer bij elkaar terecht gekomen. “De dag is al voorbij voordat je het door hebt.”
De gasten hebben het naar hun zin en het is ook altijd een feestje. De Amstel cruise is toch wel de meest prachtigste vaart die je meemaakt. Ik raad die vaart dan ook zeker aan! Op een boot zoals dit is iedereen blij. Het is een pracht schuit.

Nice To Meet You

Mijn naam is Han van Roozendaal en 68 jaar oud. Na 10 jaar gewerkt te hebben in de zorg ben ik op mijn 30ste gaan varen als schipper in de zeilende passagiersvaart in Nederland en op de Oostzee. 'De toekomst van de haven zit in de verduurzaming en juist dat is wat we tijdens de vaart om ons heen zien.' Tot mijn 40ste gevaren en daarna terecht gekomen in het beroepsonderwijs. Ik heb mij in die periode vooral beziggehouden met examineren. Na een aantal jaren gewerkt te hebben in het beroepsonderwijs werd ik manager via het Onderwijs Centrum Binnenvaart. Het OCB hield zich vooral bezig met instroom bevorderende maatregelen en het ondersteunen van het binnenvaart onderwijs In die periode zijn de verschillende praktijkexamens ontwikkeld. Vanaf 2014 werd ik naast advieswerk voor verschillende rederijen weer schipper maar nu in de rondvaart en de passagiersvaart. Vooral het varen met gasten is een van de leuke dingen in mijn werk. De leraar in mij blijft boven komen en met veel plezier vertel ik over het mooie vak van schipper en de prachtige Haven van Amsterdam.

pagina: Varen door de haven

(inclusief entreeticket van Het Scheepvaartmuseum)

Stap aan boord van de nieuwe ‘Varen door de haven’ rondvaart van Amsterdam Boat Cruises en beleef de Amsterdamse haven vanaf het IJ in combinatie met een bezoek aan Het Scheepvaartmuseum Het bijzondere karakter van deze rondvaart begint al op onze afvaartlocatie, de steiger van Het Scheepvaartmuseum. Om 11.30 uur schepen we in en gaan de trossen los voor een rondvaart door de Amsterdamse haven. Zo leert u de 4de zeehaven van Europa kennen aan de hand van vijf generaties Amsterdammers. Hun levensloop voltrekt zich parallel aan de ontwikkeling van het gebied en maakt het avontuur menselijk en dynamisch. Alsof u er zelf bij bent! Bij mooi weer is het genieten op het panoramadek van het schip, waar u onbelemmerd zicht heeft op de grootste cacao- en benzinehaven van de wereld, die ook rap aan het veranderen is. Bij slecht weer heeft u het comfort van het luxe binnenverblijf van het schip, waar u kunt genieten van heerlijke drankjes en hapjes. Rond 14.00 uur meren we af bij Het Scheepvaartmuseum. U heeft circa 2 uur de tijd om dit prachtige museum te bezoeken. Hier is van alles te ontdekken over vijf eeuwen maritieme geschiedenis en hoe sterk dit is verbonden met de samenleving van vandaag en de toekomst. Sfeervolle object-tentoonstellingen zoals de Republiek aan Zee en Cartografie & Curiosa tonen het beste uit een van de grootste maritieme collecties ter wereld. Deze maritieme collectie bestaat uit ongeveer 400.000 objecten, waaronder schilderijen, scheepmodellen, navigatie-instrumenten en wereldkaarten. En vergeet niet het VOC-schip ‘Amsterdam’ te bezoeken, waar u kunt ervaren hoe het vroeger was op een VOC-schip. Deze vaartocht wordt uitgevoerd met schip met bovendek. Amsterdam Boat Cruises legt de loopplank voor u uit! Programma:
 • Plan uw bezoek aan Het Scheepvaartmuseum voor of na de rondvaart.
 • Vertrek rondvaart vanaf Het Scheepvaartmuseum: 11.30 uur (15 min. voor vertrek inschepen)
 • Rondvaart: 2,5 uur
 • Aankomst  Het Scheepvaartmuseum: 14.00 uur
 • Bezoek Het Scheepvaartmuseum (ca. 2 uur): tot 16.30 uur
Bij onvoldoende aanmeldingen behouden wij ons het recht voor om de vaartocht te annuleren of te verplaatsen. Bij annuleren ontvangt u een tegoedcode. Rondvaart van 5 uur De ‘Varen door de haven’ rondvaart van Amsterdam Boat Cruises duurt inclusief in- en uitschepen 5 uur.  Opmerkingen
 • Bezoekadres/opstapadres: Het Scheepvaartmuseum, Kattenburgerplein 1, 1018 KK Amsterdam
 • Openingstijden Het Scheepvaartmuseum: Dinsdag t/m zondag 10.00 – 17.00 uur
 • Bereikbaarheid:
  • Met de auto: Je kunt op 10 minuten loopafstand parkeren in parkeergarage Markenhoven. Drie andere parkeergarages zijn de parkeergarages Oosterdok en Oostenburgereiland en IJ-Oever Centrum. Rondom het museum zijn parkeerplekken beperkt beschikbaar op de Kattenburgerstraat en Oostenburgergracht.
  • Voordelig parkeren: Op P+R Zeeburg kun je voordelig parkeren als je aansluitend met het openbaar vervoer reist. Neem Tram 26 richting het Centraal Station. Deze stopt in de buurt van het museum - halte Kattenburgerstraat. Bekijk voor meer informatie over P+R Zeeburg de website van Gemeente Amsterdam.
  • Te voet vanaf het Centraal Station Amsterdam: Vanaf Amsterdam Centraal Station kan je 2 wandelroutes kiezen: via de Oosterdokskade langs de Openbare Bibliotheek en NEMO (20 min) of over de (drukke) Prins Hendrikkade (19 min).
 • Tijdens de vaart is een kleine kaart beschikbaar, met een assortiment dranken en etenswaren.Het gebruiken en nuttigen van meegenomen etenswaren en consumpties is niet toegestaan.
 

Prijzen en overige informatie

Kassaprijs ticket volwassenen: € 50,- Kassaprijs ticket kinderen: € 37,50 Onlineprijs ticket volwassenen: € 37,50 Onlineprijs ticket kinderen: € 25,-

Heeft u een kortingscode?

Kortingscodes dienen per persoon ingevuld te worden. Heeft u meerdere kortingscodes? Maak dan aparte boekingen per kortingscode per persoon.

Overige informatie

 • Gratis voor kinderen t/m 2 jaar
 • Ontvang je ticket(s) direct per mail
 • Inclusief vermakelijkheids-belasting
 • Tijdens de vaart is er een kleine kaart beschikbaar, met een assortiment dranken en etenswaren
 • Het is niet toegestaan om eigen drank of etenswaren aan boord te nuttigen
 • Voorafgaand aan het inschepen handelen wij volgens de dan geldende richtlijnen vanuit de overheid en het RIVM. Heeft u klachten? Blijf dan thuis.

Amsterdam Boat Cruises legt de loopplank voor u uit!

Boek uw tickets

pagina: Amstelcruise

Stap aan boord van de nieuwe Amstel Cruise van Amsterdam Boat Cruises en beleef de historische Amstel vanaf ons schip. Onze Amstel Cruise begint vanaf de voormalige NDSM werf in Amsterdam Noord. Ooit was het de grootste scheepswerf ter wereld, maar in de jaren ’80 ging de ‘Nederlandse Dok en Scheepsbouw Maatschappij’ failliet. Vandaag de dag waan je je hier in Brooklyn of Berlijn, want de rommelige werf met zijn roestige loodsen en weerbarstige beton is inmiddels the placet to be. Het hele jaar door vinden hier festivals plaats en bij de coolste horeca spots kun je genieten van het geweldige uitzicht over het water en de stad. De Amstel Cruise vertrekt richting het Centraal station, over het IJ en vervolgens o.a. langs het futuristische gebouw waar science museum NEMO gevestigd is, het VOC schip ‘Amsterdam’ en het scheepvaartmuseum. Wij varen de route die, vandaag te dag, nog steeds gebruikt wordt voor beroepsvaart om dwars door het centrum te varen. Daarom zijn alle bruggen op de route historische beweegbare bruggen. Via de Nieuwe Herengracht passeren we de Plantagebuurt. Je ziet onder andere de Hortus en de historische dierentuin Artis. Nadat we de wereldberoemde Hermitage zijn gepasseerd draait het schip linksaf de Amstel op. Op dit relatief korte stuk zie je de meest iconische bouwwerken van de stad zoals de Stopera en de Blauwbrug. Nadat de iconische Magere brug voor ons is opengegaan ziet u nog de Amstelsluizen, Koninklijk theater Carré en het beroemde Amstel Hotel. We laten het centrum langzaam achter ons en varen richting stadsdeel Overamstel. Hier draaien wij de Weespertrekvaart op. Langs Betondorp en de Bijlmer komen we op het riviertje de Gaasp. Bij Driemond draaien we het Amsterdam Rijnkanaal op. Dit gegraven kanaal is één van de belangrijkste waterwegen van Nederland. Het is cruciaal voor het scheepsvaartkanaal van Antwerpen naar Amsterdam. Hier zie je de grootste binnenvaartschepen. Na verloop van tijd komen we langs IJburg en Zeeburg. Via het KNSM eiland varen we weer richting de start locatie aan de NDSM werf. Rondvaart van 4 uur De Amstelcruise van Amsterdam Boat Cruises duurt inclusief in- en uitschepen 4 uur. Opmerkingen
 • Tijdens de vaart is een kleine kaart beschikbaar, met een assortiment dranken en etenswaren. Het gebruiken en nuttigen van meegenomen etenswaren en consumpties is niet toegestaan.
 • Wij vragen u om tenminste 15 minuten voor vertrek aanwezig te zijn bij onze opstapplaats. Vanaf Amsterdam Centraal Station kunt u de gratis pont naar de NDSM-werf nemen  (paarse lijn, F4) Tijdens kantooruren vertrekt de pont elke 15 minuten en de overtocht duurt ± 15 minuten. U vindt ons schip naast de pontsteiger.
 • Komt u met de auto, dan vindt u het schip op de MS van Riemsdijkweg thv 45, Amsterdam. Betaald parkeren op straat en een parkeerterrein naast het schip.

Prijzen en overige informatie

Kassaprijs ticket volwassenen: € 45,- Kassaprijs ticket kinderen: € 37,50 Onlineprijs ticket volwassenen: € 35,- Onlineprijs ticket kinderen: € 27,50

Heeft u een kortingscode?

Kortingscodes dienen per persoon ingevuld te worden. Heeft u meerdere kortingscodes? Maak dan aparte boekingen per kortingscode per persoon.

Overige informatie

 • Gratis voor kinderen t/m 2 jaar
 • Ontvang je ticket(s) direct per mail
 • Inclusief vermakelijkheids-belasting
 • Tijdens de vaart is er een kleine kaart beschikbaar, met een assortiment dranken en etenswaren
 • Het is niet toegestaan om eigen drank of etenswaren aan boord te nuttigen

Amsterdam Boat Cruises legt de loopplank voor u uit!

Boek uw tickets

pagina: Havenrondvaart aanbod

Havenrondvaart Amsterdam Na het inschepen gaan de trossen los en leert u de 4de zeehaven van Europa kennen aan de hand van vijf generaties Amsterdammers. Hun levensloop voltrekt zich parallel aan de ontwikkeling van het gebied en maakt het avontuur menselijk en dynamisch. Alsof u er zelf bij bent! Klik hier voor meer informatie Woensdag, donderdag en zondag om 14.00 uur

Online prijs €29,50 € 22,50

Boek uw ticketsTickets Stadspashouders Amsterdam Skyline Cruise (1 uur en 15 minuten) Stap aan boord van de nieuwe Amsterdam Skyline Cruise van 75 minuten en beleef de Skyline van Amsterdam vanaf het IJ. Klik hier voor meer informatie Woensdag, donderdag en zondag om 12.00 uur.

Online prijs €25,- € 17,50

Boek uw tickets Varen door de haven incl. bezoek Het Scheepvaartmuseum Stap aan boord van de nieuwe ‘Varen door de haven’ rondvaart van Amsterdam Boat Cruises en beleef de Amsterdamse haven vanaf het IJ in combinatie met een bezoek aan Het Scheepvaartmuseum. Klik hier voor meer informatie

Online prijs €50,-- € 37,50

Boek uw tickets Amstelcruise (4 uur) De Amstel Cruise vertrekt richting het Centraal station, over het IJ en vervolgens o.a. langs het futuristische gebouw waar science museum NEMO gevestigd is, het VOC schip ‘Amsterdam’ en het scheepvaartmuseum. Wij varen de route die, vandaag te dag, nog steeds gebruikt wordt voor beroepsvaart om dwars door het centrum te varen. Klik hier voor meer informatie Dinsdag om 12.00 uur

Online prijs €45,- € 35,-

Boek uw tickets Rondvaart vanuit Amsterdam naar de Zaanse Schans (retour vaart) (6 uur) Bezoek de Zaanse Schans met de boot vanuit de haven van Amsterdam. Een mooie 2 uur durende vaartocht vanuit de haven van Amsterdam via rivier de Zaan naar de Zaanse Schans. Na 2 uur vrije tijd op de Zaanse Schans varen wij in 2 uur tijd weer terug naar het NDSM eiland in Amsterdam. Klik hier voor meer informatie Zaterdag om 10.30 uur

Online prijs €49,50 € 39,50

Boek uw tickets Rondvaart vanuit Amsterdam naar de Zaanse Schans (enkele vaart) (2 uur) Bezoek de Zaanse Schans met de boot vanuit de haven van Amsterdam. Een mooie 2 uur durende vaartocht vanuit de haven van Amsterdam via rivier de Zaan naar de Zaanse Schans. Klik hier voor meer informatie Zaterdag om 10.30 uur

Online prijs €29,50 € 22,50

Boek uw tickets Rondvaart vanuit de Zaanse Schans naar Amsterdam (enkele vaart) (2 uur) Een mooie 2 uur durende vaartocht vanuit de Zaanse Schans via rivier de Zaan naar het NDSM eiland in Amsterdam. Na een uw bezoek aan de Zaanse Schans vaart u met ons naar Amsterdam. Klik hier voor meer informatie Zaterdag om 14.30 uur

Online prijs €29,50 € 19,50

Boek uw tickets

pagina: Trouwen

Geef het Ja-woord op het water!

Onze schepen zijn uitermate geschikt voor een huwelijksvoltrekking. Dit kan met een gezelschap tot 25 personen op de Stan Huygens. Heeft u meerdere gasten, met een maximum van 140, dan biedt de River Dream uitkomst. Indien u elkaar het Ja-woord wenst te geven kan dit aan boord. Een huwelijk is van oudsher een openbare gelegenheid waar wettelijk door een ieder bezwaar kan- en mag worden gemaakt. Daarom is het belangrijk dat het schip gemeerd ligt op openbaar Amsterdams grondgebied. Deze locatie kunt u in overleg met de Gemeente en Amsterdam Boat Cruises zelf aandragen. De ambtenaar van de Burgerlijk stand en diens bode komen op de afgesproken locatie aan boord en voltrekken samen met u en uw naasten de ceremonie. Nadat u, voor de wet, met elkander in de echt verbonden bent kan het feest beginnen. U kunt er natuurlijk voor kiezen om de overige festiviteiten aan wal voor te zetten maar dit hoeft uiteraard niet. Wat is er nu mooier om de hele dag op het water te vertoeven met uw naasten en het geluk met elkaar te vieren. Zodra de ambtenaar en bode van boord zijn mogen namelijk écht de trossen los. De invulling van de dag bepaalt u in overleg met onze gespecialiseerde verkoopafdeling. U kunt de dag geheel naar eigen wens samenstellen. Van een receptie, luxe diner tot een knallende feestavond. Dit behoort allemaal tot de mogelijkheden. Onze gespecialiseerde verkopers vertalen uw wensen in een passende maatwerkofferte. Zij zijn pas tevreden als u dat bent. Wij verkopen herinneringen die u de rest van uw leven meedraag en waar u nog vaak met veel plezier op zult terugkijken. Met de schepen van Amsterdam Boat Cruises gaat u voor kwaliteit! Wij zullen zorgen dat het u en uw gasten aan niets ontbreekt zodat u voluit kunt geniet van de mooiste dag van uw leven.

Stap bij Amsterdam Boat Cruises het huwelijksbootje, wij leggen de loopplank graag voor u uit.

Neem contact op

pagina: Ontbijt sessie

Onze schepen zijn uitermate geschikt voor feesten en speciale gelegenheden op het water. Ook ’s morgens in alle vroegte kunt al bij ons terecht. U kunt de vaartocht van ‘A tot Z’ zelf samenstellen. Onze gespecialiseerde verkoopafdeling beschikt over ruime ervaring en weet uw wensen exact te vertalen naar een passende offerte. Wat dacht u van wakker onder genot van een stevig ontbijt middenin de meest dynamische haven van het land? Of in de dan nog rustige grachtengordel? Dat kan! Bij Amsterdam Boat Cruises. In alle vroegte wordt u door de kapitein en bemanning welkom geheten aan boord van één van onze schepen. Nadat de trossen los gaan varen wij een prachtige vaartocht op basis van uw wensen. Uiteraard wordt de dag goed begonnen met een lekkere kop koffie of thee. Het ontbijt aan boord is volledig naar wens samen te stellen. Vele van onze gasten kiezen voor een uitgebreid ontbijtbuffet met daarbij diverse luxe broodjes, luxe hartig beleg, zoet beleg, vers fruit, yoghurt, koffie/thee en diverse verse vruchtensappen. Uiteraard kunt u ook kiezen voor vormen zoals een uitgeserveerd ontbijt. De gehele invulling van het ontbijt kan op maat worden samengesteld. Een ontbijtsessie aan boord is uitermate geschikt voor een aftrap van een drukke dag of (zakelijk) evenement. U maakt namelijk gezamenlijk met uw gasten een goede start en heeft daarbij de gelegenheid om nog even de puntjes op ‘i’ te zetten alvorens het daadwerkelijk evenement aanvangt. U bent ruim voor de middag weer op de kade en kunt daarna uw dagprogramma goed en fris beginnen.

Kortom, een goede start van de dag maakt u bij Amsterdam Boat Cruises.

Neem contact op

pagina: Afvaartlocatie

Afvaartlocatie Onze afvaartlocatie bevindt zich op de voormalige NDSM scheepsbouwwerf, schuin aan de overkant van het Centraal Station in Amsterdam Noord. De NDSM-werf is een ruig, avontuurlijk en iconisch gebied aan het IJ. Het vrije karakter, de postindustriële gebouwen en de creatieve sfeer vormen het decor waar cultuur, zelforganisatie en stedelijke ontwikkeling samenkomt. Het adres van onze afvaartlocatie is Ms. van Riemsdijkweg in Amsterdam. Ons schip ligt naast de pont en als navigatieadres kunt u Ms. van Riemsdijkweg 45, 1033 RC Amsterdam invoeren. Onze vertreklocatie is goed en snel te bereiken met het openbaar vervoer, de auto, de touringcar en de fiets. Met het openbaar vervoer: Er varen twee gratis pontjes rechtstreeks vanachter het Amsterdam Centraal station naar de NDSM-werf die toegankelijk zijn voor voetgangers en (brom)fietsers. Vanaf Amsterdam Centraal stap je op bij de paarse F4 pont, de meest linker pont naar “NDSM”. Tijdens spitsuren vertrekt de pont ieder kwartier, daarbuiten om het half uur; kwart voor en kwart over. De pontjes varen alle dagen tot 23:45 uur en de vaartijd is ongeveer 15 minuten. Met de auto: Parkeren kan makkelijk in de buurt van onze afvaartlocatie. Parkeren kost op het NDSM-terrein  € 1,40 per uur. Betalen kan bij de parkeermeter met pin of via de parkeerapps van Yellowbrick/Parkline, parkeercodes 19586/19587. Wij vragen u om tenminste 15 minuten voor vertrek aanwezig te zijn bij onze afvaartlocatie, houdt u dus rekening met de tijd welke u nodig heeft om vanaf het Amsterdam Centraal station naar ons toe te komen. Alle overige havenrondvaarten Ms. van Riemsdijkweg 57, 1033 RC Amsterdam Afvaart 'rondvaart Zaanse Schans naar Amsterdam': Kalverringdijk 25, 1509 BT Zaandam

pagina: Content

pagina: Amsterdam Skyline Cruise

Stap aan boord van de nieuwe Amsterdam Skyline Cruise van Amsterdam Boat Cruises en beleef de Skyline van Amsterdam vanaf het IJ. Het bijzondere karakter van deze rondvaart begint al op onze afvaartlocatie, de voormalige NDSM scheepsbouwwerf, schuin aan de overkant van het Centraal Station in Amsterdam Noord. De NDSM-werf is een ruig, avontuurlijk en iconisch gebied aan het IJ. Het vrije karakter, de postindustriële gebouwen en de creatieve sfeer vormen het decor waar cultuur, zelforganisatie en stedelijke ontwikkeling samenkomt. Vanaf onze afvaartlocatie varen we een stukje door de Amsterdamse haven (waar je normaal nooit komt) en zodra we het IJ opvaren, zien we o.a. het futuristische gebouw van filmmuseum Eye en de imposante Adam Tower liggen. Ook varen we langs de Oostelijke eilanden met het Muziekgebouw aan ’t IJ en de Passenger Terminal Amsterdam waar jaarlijks vele grote zeecruiseschepen aanmeren. De moderne en nieuwe architectuur langs het Amsterdamse IJ is het beste te bewonderen vanaf het water. Onze enthousiaste schipper vertelt je tijdens de rondvaart uiteraard over alles wat er te zien is. Bij mooi weer is het genieten op het panorama dek van het schip, waar u onbelemmerd zich heeft op de Skyline van Amsterdam. Bij slecht weer heeft u het comfort van het luxe binnenverblijf van het schip, waar u kunt genieten van heerlijke drankjes en hapjes. Wist U dat:
 • De zeehavens van IJmuiden (velsen), Beverwijk en Zaanstad behoren tot de Amsterdamse havenregio
 • De Amsterdamse haven de 4e zeehaven van Europa is
 • De Amsterdamse havenregio meer dan 800 haven gerelateerde bedrijven telt
 • U bij ons ook een 2-uur durende havenrondvaart kan boeken, waar dmv een audioguide u alles wordt verteld over de Amsterdamse haven en een plattegrond van de haven met de gevaren route gratis verkrijgbaar is en u thuis alles nog eens na kunt lezen
 • Station Amsterdam Centraal gebouwd is tussen 1881 en 1889
 • U aansluitend na de rondvaart een bezoek kan brengen aan A’DAM LOOKOUT, waar u kan genieten van een ongeëvenaard 360-graden uitzicht over Amsterdam
 • U aansluitend een bezoek kunt brengen aan het Amsterdamse Scheepvaartmuseum
Rondvaart van 75 minuten De Amsterdam Skyline Cruise van Amsterdam Boat Cruises duurt inclusief in- en uitschepen ca. 75 minuten. Opmerkingen
 • Tijdens de vaart is een kleine kaart beschikbaar, met een assortiment dranken en etenswaren.
 • Het gebruiken en nuttigen van meegenomen etenswaren en consumpties is niet toegestaan.
 • Wij vragen u om tenminste 15 minuten voor vertrek aanwezig te zijn bij onze opstapplaats. Vanaf Amsterdam Centraal Station kunt u de gratis pont naar de NDSM-werf nemen  (paarselijn, F4) Tijdens kantooruren vertrekt de pont elke 15 minuten en de overtocht duurt ± 15 minuten. U vindt ons schip naast de pontsteiger.
 • Komt u met de auto, dan vindt u het schip op de MS van Riemsdijkweg thv 45, Amsterdam. Betaald parkeren op straat en een parkeerterrein naast het schip.

Prijzen en overige informatie

Heeft u een kortingscode?

Kortingscodes dienen per persoon ingevuld te worden. Heeft u meerdere kortingscodes? Maak dan aparte boekingen per kortingscode per persoon. Kassaprijs ticket volwassenen: €25,- Kassaprijs ticket kinderen: €17,50 Onlineprijs ticket volwassenen: €17,50 Onlineprijs ticket kinderen: €12,50

Overige informatie

 • Gratis voor kinderen t/m 2 jaar
 • Ontvang je ticket(s) direct per mail
 • Inclusief vermakelijkheids-belasting
 • Tijdens de vaart is er een kleine kaart beschikbaar, met een assortiment dranken en etenswaren
 • Het is niet toegestaan om eigen drank of etenswaren aan boord te nuttigen

Amsterdam Boat Cruises legt de loopplank voor u uit!

Boek een rondvaart

pagina: Stadspas

pagina: Rondvaart – Brunch - bezoek kerstcircus Haarlem (incl. pendel met bus) boeken

Prijzen en overige informatie

Kassaprijs ticket volwassenen: € 129,- Kassaprijs ticket kinderen: € 121,50 Onlineprijs ticket volwassenen: € 92,50 Onlineprijs ticket kinderen: € 85,-

Heeft u een kortingscode?

Kortingscodes dienen per persoon ingevuld te worden. Heeft u meerdere kortingscodes? Maak dan aparte boekingen per kortingscode per persoon.

Overige informatie

 • Gratis voor kinderen t/m 2 jaar
 • Ontvang je ticket(s) direct per mail
 • Inclusief vermakelijkheids-belasting
 • Tijdens de vaart is er een kleine kaart beschikbaar, met een assortiment dranken en etenswaren
 • Het is niet toegestaan om eigen drank of etenswaren aan boord te nuttigen

pagina: Haringvaart boeken

Prijzen en overige informatie

Kassaprijs ticket volwassenen: € 59,50 Kassaprijs ticket kinderen: € 55,- Onlineprijs ticket volwassenen: € 49,50 Onlineprijs ticket kinderen: € 45,-

Heeft u een kortingscode?

Kortingscodes dienen per persoon ingevuld te worden. Heeft u meerdere kortingscodes? Maak dan aparte boekingen per kortingscode per persoon.

Overige informatie

 • Gratis voor kinderen t/m 2 jaar
 • Ontvang je ticket(s) direct per mail
 • Inclusief vermakelijkheids-belasting
 • Tijdens de vaart is er een kleine kaart beschikbaar, met een assortiment dranken en etenswaren
 • Het is niet toegestaan om eigen drank of etenswaren aan boord te nuttigen

pagina: Amstelcruise boeken

Prijzen en overige informatie

Kassaprijs ticket volwassenen: € 45,- Kassaprijs ticket kinderen: € 40,- Onlineprijs ticket volwassenen: € 35,- Onlineprijs ticket kinderen: € 30,-

Heeft u een kortingscode?

Kortingscodes dienen per persoon ingevuld te worden. Heeft u meerdere kortingscodes? Maak dan aparte boekingen per kortingscode per persoon.

Overige informatie

 • Gratis voor kinderen t/m 2 jaar
 • Ontvang je ticket(s) direct per mail
 • Inclusief vermakelijkheids-belasting
 • Tijdens de vaart is er een kleine kaart beschikbaar, met een assortiment dranken en etenswaren
 • Het is niet toegestaan om eigen drank of etenswaren aan boord te nuttigen

pagina: Zaanse Schans boeken

Overige informatie

Heeft u een kortingscode?

Kortingscodes dienen per persoon ingevuld te worden. Heeft u meerdere kortingscodes? Maak dan aparte boekingen per kortingscode per persoon.
 • Gratis voor kinderen t/m 2 jaar
 • Ontvang je ticket(s) direct per mail
 • Inclusief vermakelijkheids-belasting
 • Tijdens de vaart is er een kleine kaart beschikbaar, met een assortiment dranken en etenswaren
 • Het is niet toegestaan om eigen drank of etenswaren aan boord te nuttigen

pagina: High Wine boeken

Prijzen en overige informatie

Kassaprijs ticket volwassenen: € 55,- Kassaprijs ticket kinderen: € 45,- Onlineprijs ticket volwassenen: € 45,- Onlineprijs ticket kinderen: € 35,-

Heeft u een kortingscode?

Kortingscodes dienen per persoon ingevuld te worden. Heeft u meerdere kortingscodes? Maak dan aparte boekingen per kortingscode per persoon.

Overige informatie

 • Gratis voor kinderen t/m 2 jaar
 • Ontvang je ticket(s) direct per mail
 • Inclusief vermakelijkheids-belasting
 • Tijdens de vaart is er een kleine kaart beschikbaar, met een assortiment dranken en etenswaren
 • Het is niet toegestaan om eigen drank of etenswaren aan boord te nuttigen

pagina: High Beer boeken

Prijzen en overige informatie

Kassaprijs ticket volwassenen: € 55,- Kassaprijs ticket kinderen: € 45,- Onlineprijs ticket volwassenen: € 45,- Onlineprijs ticket kinderen: € 35,-

Heeft u een kortingscode?

Kortingscodes dienen per persoon ingevuld te worden. Heeft u meerdere kortingscodes? Maak dan aparte boekingen per kortingscode per persoon.

Overige informatie

 • Gratis voor kinderen t/m 2 jaar
 • Ontvang je ticket(s) direct per mail
 • Inclusief vermakelijkheids-belasting
 • Tijdens de vaart is er een kleine kaart beschikbaar, met een assortiment dranken en etenswaren
 • Het is niet toegestaan om eigen drank of etenswaren aan boord te nuttigen

pagina: Havenbrunch boeken

Prijzen en overige informatie

Kassaprijs ticket volwassenen: € 57,50 Kassaprijs ticket kinderen: € 47,50 Onlineprijs ticket volwassenen: € 47,50 Onlineprijs ticket kinderen: € 37,50

Heeft u een kortingscode?

Kortingscodes dienen per persoon ingevuld te worden. Heeft u meerdere kortingscodes? Maak dan aparte boekingen per kortingscode per persoon.

Overige informatie

 • Gratis voor kinderen t/m 2 jaar
 • Ontvang je ticket(s) direct per mail
 • Inclusief vermakelijkheids-belasting
 • Tijdens de vaart is er een kleine kaart beschikbaar, met een assortiment dranken en etenswaren
 • Het is niet toegestaan om eigen drank of etenswaren aan boord te nuttigen

pagina: Havenrondvaart 2 uur boeken

Prijzen en overige informatie

Kassaprijs ticket volwassenen: € 29,50 Kassaprijs ticket kinderen: € 24,50 Onlineprijs ticket volwassenen: € 22,50 Onlineprijs ticket kinderen: € 17,50

Heeft u een kortingscode?

Kortingscodes dienen per persoon ingevuld te worden. Heeft u meerdere kortingscodes? Maak dan aparte boekingen per kortingscode per persoon.

Overige informatie

 • Gratis voor kinderen t/m 2 jaar
 • Ontvang je ticket(s) direct per mail
 • Inclusief vermakelijkheids-belasting
 • Tijdens de vaart is er een kleine kaart beschikbaar, met een assortiment dranken en etenswaren
 • Het is niet toegestaan om eigen drank of etenswaren aan boord te nuttigen

pagina: Fruits de Mer ‘Exclusive’ Cruise

Stap aan boord en baad uzelf in luxe. De Stan Huygens is het VIP schip van de vloot en beweegt zich als een limousine door het water. De oude scheepsdiesel is vervangen door een elektromotor waardoor het bijzonder stil is aan boord. De luxe ingerichte salon bestaande uit vijf vaste, met leder beklede halfronde banken, die u kunt reserveren. De grote glaspartijen zorgen voor veel daglicht en een prachtig uitzicht. Gezellig door de prachtige grachten van Amsterdam varen is een unieke ervaring voor elke gelegenheid. U ontdekt de pareltjes van de hoofdstad in een intieme en exclusieve setting, terwijl u geniet van een voortreffelijk Oester en Sashimi menu of een heerlijk Fruits de mer menu. Uiteraard kunt u hier ook een bijpassend voortreffelijk wijnarrangement aan toevoegen. De culinaire hoogwaardige gerechten in combinatie met de uitstekende wijnen en een prachtig uitzicht maken deze cruise tot een onvergetelijke ervaring voor u en uw gezelschap. Hieronder een keuze uit 2 menu’s, welke per 4 personen te bestellen zijn: Oester/Sashimi menu - Aziatische Bouillon - Schaal met 4 tranches fantastische sashimi van zal, tonijn en 25 Zeeuwse platte oesters met klassieke rode wijn vinaigrette, sojadressing en Limoen dressing Fruits de Mer menu - Kreeftensoep - 4 – halve kreeftjes, 4 langoustines, 25 Zeeuwse creuses (bolle oesters), 400 gram vongole/kokkels, 12 scheermesjes, 100 gram Hollandse garnalen, zeewier, cocktailsaus, tabasco, citroen, klassiek rode wijn vinaigrette, sojadressing en limoen dressing Duur Cruise: Vanaf 2 uur Menu’s: per 4 personen Prijzen vanaf: Oester/Sashimi menu    -  € 69,00 op basis vanaf 20 personen Fruits de Mer menu       - € 99,00 op basis vanaf 20 personen (Max. capaciteit 30 personen)                                (*Excl. vermakelijkheidsretributie (VMR) en BTW)

Mogen wij u naar uw tafel begeleiden, voor een fantastische Fruits de Mer Cruise?

Neem contact op

pagina: Circulaire Economie Afvalverwerking

Port of Amsterdam is de perfecte hub voor circulaire economie. Alles komt samen in het ecosysteem. Van afval, grondstoffen en havenlogistiek tot aan gevestigde demofabrieken en innovatieve circulaire bedrijven. Port of Amsterdam gelooft dat de circulaire economie de toekomst voor bedrijven en industrie is. De circulaire economie is dan ook een focuspunt in de strategie van Port of Amsterdam. Ter ondersteuning van innovatieve nieuwe oplossingen worden de infrastructuur en faciliteiten contant uitgebreid. Het doel van Port of Amsterdam is om de belangrijkste circulaire economie hotspot van Europa te worden. Zo biedt Port of Amsterdam de perfecte springplank voor ondernemers met een liefde voor het transformeren van de maatschappij en hoe zij met middelen omgaan. Verbinding met groot aantal duurzame industrieën Circulaire industrie draait vooral om de juiste verbindingen maken. Bij Port of Amsterdam weten ze dat duurzaam ondernemen altijd een gezamenlijke inspanning vraagt. Daarom gaan inspanningen voor de circulaire economie dan ook verder dan alleen infrastructuur. Start-ups en scale-ups wordt de mogelijkheid geboden om via cross-overs verbinding te maken met andere (circulaire en biobased) initiatieven industrieën. Thema vaart ‘Circulaire economie – Afvalverwerking’ Tijdens onze themavaart ‘Circulaire economie - Afvalverwerking’ komt u alles te weten over hoe Port of Amsterdam bouwt aan de circulaire economie en hoe zij omgaan met o.a. afvalverwerking. Tevens is het mogelijk om een stop in te plannen bij CMF Services. CMF Services verzorgt gespecialiseerde afvalverwerking voor specifieke bedrijfstakken. CMF is dienstverlener voor olie- en gasmaatschappijen, geothermische- en zoutwinnende bedrijven tijdens exploratieboringen naar olie/gas, boringen naar aardwarmte en zouthoudende lagen. Behandelingsfaciliteit voor de verwerking van de bij deze boringen vrijkomende afvalstromen welke zijn verontreinigd met oliehoudende boorspoeling (oil based mud); obm vervuild boorgruis, met obm verontreinigde vloeibare afvalstromen en samenhangend gevaarlijk afval. Neem contact op

pagina: Maakindustrie - Scheepsreparatie

Vanaf het ontstaan van Amsterdam is er al scheepsbouw en -reparatie in Amsterdam aanwezig. De zogenoemde ‘maakindustrie’ is voor de haven van Amsterdam een belangrijke markt. Door de gunstige ligging, ruimte, expertise en infrastructuur is de havenregio de ideale locatie voor offshore activiteiten. Voor Amsterdam is offshore een groeiende markt. In de havenregio bevinden zich veel ervaren partijen en is er voldoende ruimte voor offshore activiteiten op het gebied van wind, olie & gas en reparatie en ontmanteling.  Samen met een gunstige ligging ten opzichte van de Noordzee en verbindingen naar het achterland, maakt dit dat Amsterdam een belangrijke rol speelt in de offshore markt. Reparatie en ontmanteling Voor het onderhoud van schepen is Amsterdam de perfecte locatie. In de haven zijn meerdere bedrijven actief voor reparatie en ontmanteling van schepen. Er zijn verschillende werven die beschikken over droogdokken die allen voldoen aan de laatste milieu-eisen. Die variëren in lengte van 135 tot 250 meter. Jaarlijks komen tientallen offshore schepen naar Amsterdam voor reparatie en onderhoud. Dit gebeurt onder andere bij Damen Shiprepair. Thema vaart ‘Maakindustrie – Scheepsreparatie’ Tijdens onze themavaart ‘Maakindustrie – Scheepsreparatie’ komt u alles te weten over het ontstaan van de Amsterdamse haven en de scheepsbouw welke al sinds het ontstaan van Amsterdam in de haven aanwezig is. Tevens is het mogelijk om een stop in te plannen bij Damen Shiprepair. Damen Shiprepair is de laatste grote scheepsrestauratiewerf aan het IJ van Amsterdam. De werf van Damen Shiprepair in Amsterdam-Noord bestaat 100 jaar en is onderdeel van de mondiaal opererende Damen-groep, die ook actief is als bouwer van onder meer sleepboten, marineschepen, passagiersschepen en superjachten. Er vallen elf grote reparatiewerven onder Damen Shipyards Group, waarvan vier zogenoemde XL-werven. De werf in Amsterdam is er daar één van, de andere XL-werven zitten in Rotterdam en Vlissingen. Bij Damen Shiprepair Amsterdam krijgen wij een exclusief kijkje achter de schermen. Bezichtigen we de droogdokken en wandelen we onder een kolossaal schip door. Tijdens een tour komen we ook meer te horen wat de rol van de scheepsbouw in de geschiedenis van de stad geweest is, en wat het in de toekomst zou kunnen zijn. De tuindorpen in Amsterdam Noord werden bijvoorbeeld voor de arbeiders van de scheepswerf gebouwd. Zo speelde de industrie een belangrijke rol in de groei van de stad. Neem contact op

pagina: Whisky 'Tasting' Cruise

'Whisky moet je leren drinken' zeggen ze, maar weet jij niet waar je precies moet beginnen?  Of ben je al begonnen, maar wil je graag weten wát je precies drinkt? Dan is een whiskyproeverij een ideale manier om dit eens te ontdekken. Onder begeleiding van een whisky connaisseur geniet u van een unieke Whisky Nosing & Tasting on board. Hij neemt zo’n 40 flessen van over de hele wereld mee aan boord en laat je tijdens een 3 uur durende vaartocht door de grachten van Amsterdam kennis maken met de uitgebreide variatie in kleur, geur en vooral smaak. Je gaat genieten van een onderhoudende whiskyproeverij met 5 drams (proefglazen), begeleid door uitleg, achtergrondverhalen, anekdotes en heerlijke koude hapjes. Je vertoeft in onze exclusieve elektrische salonboot de Stan Huygens met een luxe ingerichte salon bestaande uit vijf vaste, met leder beklede halfronde banken, die zorgen voor een luxe zitcomfort. Nadat de trossen los zijn glijdt de Stan Huygens als een gondel door het water van de Amsterdamse grachtengordel. De grote glaspartijen zorgen voor veel daglicht en een prachtig kleurrijk uitzicht. Dit arrangement bestaat uit: - Luxueuze elektrische salonboot “Stan Huygens” - Ervaren schipper, gastvrije host en whisky connaisseur - Opstappen bij het Ijdok 2, 1013 MM Amsterdam - Opstappen andere opstapplaats mogelijk tegen meerprijs  Whisky Tasting bestaat uit: - 5 verschillende drams (proefglazen) begeleid door uitleg en leuke anekdotes - bijpassende koude hapjes Duur Cruise: Vanaf 3 uur Prijzen vanaf: € 89,00 op basis vanaf 20 personen (Max. capaciteit 30 personen)                                  (*Excl. vermakelijkheidsretributie (VMR) en BTW)

Mogen wij u naar uw tafel begeleiden, voor een fantastische Whisky Tasting Cruise?

Neem contact op

pagina: Borrel en hapjes Cruise

Stap aan boord en baad uzelf in luxe. De Stan Huygens is het VIP schip van de vloot en beweegt zich als een limousine door het water. De Stan Huygens vaart 100% elektrisch waardoor het bijzonder stil is aan boord. De luxe ingerichte salon bestaande uit vijf vaste, met leder beklede halfronde banken en zorgen voor luxe zitcomfort. De grote glaspartijen zorgen voor veel daglicht en een prachtig uitzicht. Ondertussen geniet u van een heerlijke borrel en lekkere bijpassende hapjes. Dit arrangement bestaat uit: - Luxueuze elektrische salonboot “Stan Huygens” - Ervaren schipper en gastvrije host - Onbeperkt Hollandse bar: bier, huiswijn, frisdranken, mineraalwater - Amsterdamse hapjesschaal (Andere keuze’s tegen meerprijs) - Opstappen bij het Ijdok 2, 1013 MM Amsterdam - Opstappen andere opstapplaats mogelijk tegen meerprijs Diverse borrelhapjes keuze mogelijkheden bestaande uit: Amsterdamse hapjesschaal (4 p.p.) Amsterdamse Ossenworst, Gekruide Grilworst, Old Amsterdam, Gevuld eitje zalmmousse Zuur van Kesbeke Diverse hapjes “Il Agrifoglio Romantica Cruise” Blini gerookte zalm, mascapone en zalmeitjes, Strawberry chocolate, verse aardbei gedoopt in de pure chocolade, Rode sandwich gevuld met coppa di parma en rucola, vijgen-abrikozenbroodje, met karamel en lavendelkaas  Borrelplank ‘Luxe” Blokjes Old Willig, tapasworstjes, gevulde pepaco, weckpotje met eigen tafelzuur-melange, glas met pittige gekruide notenmix, plakjes chorizo, crostini ’s met pittige humus Vrijmibo plank Maistortilla chips, blokjes kruidenkaas, gesneden chorizo en fuet, olijven, kip-borrelpootjes, carpaccio-wrap, grove paté met boerenbrood, spiesjes tomaat mozzarella, tafelzuur NHC, shortribs met aioli Tapasplank ‘Valencia’ Manchegoblokjes, fuet, tapas-worstjes, knoflookbrood, aioli, gemarineerde sardines, aardappel-tortilla, serranoham, gemarineerde knoflook olijven, kippendij stukjes in sherry gegaard, artisjokken Tapasplank Sevilla Pittige chorizo en fuet Gerold brood met chorizo, kruidenkaas en groene sla Knoflookbrood met Authentieke Serranoham Pollo aioli, kip gemarineerd met sherry en knoflook Ingelegde ansjovis met kruidentoast Tortilla met tonijn Eitje gevuld met gerookte zalmmayonaise Gemarineerde manchego kaas (v) Pepaco gevuld met roomkaas (v) Gemengde olijven (v) Stan Huygens borrelhapjes assortiment vanaf 12 personen (4 rondes koud/warm) Ronde 1. koud Smeuïge sandwich gevuld met, gegrilde aubergine, geiten-roomkaas en geraspte limoen Salade van Hollandse maatjes haring, gele biet en pikante augurk Amsterdamse ossenworst op kruiden crostini met groene mosterd en kwartelei Ronde 2. warm Gehaktballetjes gevuld met stukjes olijf, paddestoelhoedje gevuld met beemsterkaas Ronde 3. koud Roulleau  vitello tonato, gebraden kalfsvlees gevuld met salade van tonijn Vijgen-amandelnotenbroodje met gorgonzola en karamel Kruidentoast, gerookte forel, borage cress en tobiko-eitjes Ronde 4. warm Mini Quiches Duur Cruise: Vanaf 2 uur Prijzen vanaf: € 89,00 op basis vanaf 12 personen (Max. capaciteit 30 personen)                                (*Excl. vermakelijkheidsretributie (VMR) en BTW)

Mogen wij u naar uw tafel begeleiden, voor een fantastische Borrel en hapjes Cruise?

Neem contact op

pagina: Haring Cruise

Er is niets Hollandser dan een harinkje happen bij de viskraam op de markt, uiteraard zo van de staart. Wilt u met uw gezelschap van de nieuwe haring genieten in een stijlvolle setting? Dat kan! De kapitein en bemanning nodigen u graag uit aan boord van de Stan Huygens, het meest exclusieve schip van Amsterdam. De luxe ingerichte salon bestaande uit vijf vaste, met leder beklede halfronde banken zorgen voor luxe zitcomfort. Nadat de trossen los zijn glijdt de Stan Huygens als een gondel door het water van de Amsterdamse grachtengordel. De grote glaspartijen zorgen voor veel daglicht en een prachtig kleurrijk uitzicht Dit arrangement bestaat uit: - Luxueuze elektrische salonboot “Stan Huygens” - Ervaren schipper en gastvrije host - Onbeperkt Hollandse bar: bier, huiswijn, frisdranken, mineraalwater - Opstappen bij het Ijdok 2, 1013 MM Amsterdam - Opstappen andere opstapplaats mogelijk tegen meerprijs Dit luxe nieuwe haring menu bestaat uit: - Ontvangst met een glas prosecco - Nieuwe haring, vers aan de staart en in stukjes * - Vers gesneden uitjes - Huisgemaakte rundvleessalade - Stokbrood met kruidenboter - Garnituur: Amsterdamse uitjes en augurk  * Voor de niet-visliefhebber serveren wij huisgemaakte gehaktballetjes Duur Cruise: Vanaf 2 uur Prijzen vanaf: € 89,00 op basis vanaf 12 personen (Max. capaciteit 30 personen)                                  (*Excl. vermakelijkheidsretributie (VMR) en BTW)

Mogen wij u naar uw tafel begeleiden, voor een fantastische Haring Cruise?

Neem contact op

pagina: Lunch Cruise

Genieten van een gezellige Lunch in een stijlvolle setting? Dat kan! De kapitein en bemanning nodigen u graag uit aan boord van de Stan Huygens, het meest exclusieve schip van Amsterdam. De luxe ingerichte salon bestaande uit vijf vaste, met leder beklede halfronde banken zorgen voor luxe zitcomfort. Nadat de trossen los zijn glijdt de Stan Huygens als een gondel door het water van de Amsterdamse grachtengordel. De grote glaspartijen zorgen voor veel daglicht en een prachtig kleurrijk uitzicht. Dit luxe Lunch arrangement bestaat uit: - Luxueuze elektrische salonboot “Stan Huygens” - Ervaren schipper en gastvrije host - Koffie, thee, mineraalwater en jus d’orange - Opstappen bij het Ijdok 2, 1013 MM Amsterdam - Opstappen andere opstapplaats mogelijk tegen meerprijs Diverse keuze mogelijkheden bestaande uit: Lunch A.                                                                                                                 Mosterdsoep van de Zaanse molen met venkel worst en tuinkers Wit Desemplaatbrood, gevuld met gerookte kiprollade, pompoenpitten en verse kruidensla Bruin puntje belegd met jong belegen Beemsterkaas, frisee-salade en mosterddressing Wit puntje met huisgemaakte zalmsalade en rode ui Lunch B.                                                                                                                 Krachtige dubbel getrokken runderbouillon met rendang vlees, mihoen, taugé  en bosui Foccacia Toscane met Old Amsterdam, jonge groentekiemen en zachte mosterdmayonaise Mini batard wit, Typisch Frans krokant broodje belegd met gebraden kalkoenrollade, ananas chutney, pecannoten en kerrie-mayonaise Meergranen ruitbroodje, belegd met gerookte Monnickendammer zalm, roomkaas, kappertjes en rode ui Broodjes Lunch ‘Exclusive’  (3 broodjes pp, 3 salades pp)                                           Tumbler met heldere kreeftenbouillon met gehakte kervel en tomaat Mini Foccacia met  schapenkaas, dadel/vijgen chutney, en groene sla Mini meergranen-tomaat ruitbroodje, belegd met tonijnmayonaise en gebraden kalfsmuis Mini batard wit met gebraden kalkoenrollade, ananas chutney, pecannoten en kerrie-mayonaise In weckpotjes geserveerd; Salade van biotomaat, buffelmozzarella, pesto en capersita Salade van spinkrab, avocado yuzu en cranberrie Salade van vers fruit Biologische lunch                                                                                                Biologisch maïsbroodje met belegen geitenkaas van schouten en jonge groentekiemen Meergranen zuurdesembroodje met rosbief en geraspte oude Fryslander Olijven focaccia met bio-tomaat en rucola Eko pistoletje met biologische filet American en fijngehakt uitje Duur Cruise: Vanaf 2 uur Prijzen vanaf: € 79,00 op basis vanaf 12 personen (Max. capaciteit 30 personen)                                  (*Excl. vermakelijkheidsretributie (VMR) en BTW)

Mogen wij u naar uw tafel begeleiden, voor een fantastische Lunch Cruise?

Neem contact op

pagina: Brunch Cruise

Genieten van een gezellige brunch in een stijlvolle setting? Dat kan! De kapitein en bemanning nodigen u graag uit aan boord van de Stan Huygens, het meest exclusieve schip van Amsterdam. De luxe ingerichte salon bestaande uit vijf vaste, met leder beklede halfronde banken zorgen voor luxe zitcomfort. Nadat de trossen los zijn glijdt de Stan Huygens als een gondel door het water van de Amsterdamse grachtengordel. De grote glaspartijen zorgen voor veel daglicht en een prachtig kleurrijk uitzicht. Dit luxe Bruncharrangement bestaat uit: - Luxueuze elektrische salonboot “Stan Huygens” - Ervaren schipper en gastvrije host - Koffie, thee, mineraalwater en jus d’orange - Opstappen bij het Ijdok 2, 1013 MM Amsterdam - Opstappen andere opstapplaats mogelijk tegen meerprijs Brunch bestaande uit: - Biologische tomatensoep, met gerookte knoflook en gember - Luxe kleine zachte en harde broodjes, belegd met kazen van Henri Willig, vleeswaren en pain au chocolat - Scrambled eggs - Gebakken spek - Gezonde muesli pancakes (Pannenkoeken die ook nog eens gezond zijn!) - Smoothie bowl - Hartige quiche van prei en ricotta Duur Cruise: Vanaf 2 uur Prijzen vanaf: € 79,00 op basis vanaf 12 personen (Max. capaciteit 30 personen)                                  (*Excl. vermakelijkheidsretributie (VMR) en BTW)

Mogen wij u naar uw tafel begeleiden, voor een fantastische Brunch Cruise?

Neem contact op

pagina: Offerte aanvragen feest

wpforms id="2279"

pagina: Social landing

pagina: Luxe vaaraanbod

Luxe Brunch Cruise (vanaf 2 uur) op de Amsterdams grachten Genieten van een gezellige brunch in een stijlvolle setting? Dat kan! De kapitein en bemanning nodigen u graag uit aan boord van de Stan Huygens, het meest exclusieve schip van Amsterdam. Klik hier voor meer informatie

Prijs vanaf

€ 79,-

Neem contact op Luxe Lunch Cruise (vanaf 2 uur) op de Amsterdams grachten Genieten van een gezellige Lunch in een stijlvolle setting? Dat kan! De kapitein en bemanning nodigen u graag uit aan boord van de Stan Huygens, het meest exclusieve schip van Amsterdam. Klik hier voor meer informatie

Prijs vanaf

€ 79,-

Neem contact op Luxe Dinner Cruise (vanaf 2,5 uur) op de Amsterdams grachten Wilt u zich ook even Freddy voelen? Dat kan! De kapitein en bemanning ontvangen u graag voor een luxe dinercruise op de Amsterdamse grachten. Klik hier voor meer informatie

Prijs vanaf

€ 139,-

Neem contact op Fruits de Mer ‘Exclusive’ Cruise (vanaf 2 uur) op de Amsterdams grachten U ontdekt de pareltjes van de hoofdstad in een intieme en exclusieve setting, terwijl u geniet van een voortreffelijk Oester en Sashimi menu of een heerlijk Fruits de mer menu. Uiteraard kunt u hier ook een bijpassend voortreffelijk wijnarrangement aan toevoegen. Klik hier voor meer informatie

Prijs vanaf

€ 69,-

Neem contact op Luxe Haring Cruise (vanaf 2 uur) op de Amsterdams grachten Er is niets Hollandser dan een harinkje happen bij de viskraam op de markt, uiteraard zo van de staart. Wilt u met uw gezelschap van de nieuwe haring genieten in een stijlvolle setting? Dat kan! Klik hier voor meer informatie

Prijs vanaf

€ 89,-

Neem contact op Luxe borrel en hapjes Cruise (vanaf 2 uur) op de Amsterdams grachten Stap aan boord en baad uzelf in luxe. De Stan Huygens is het VIP schip van de vloot en beweegt zich als een limousine door het water. Ondertussen geniet u van een heerlijke borrel en lekkere bijpassende hapjes. Klik hier voor meer informatie

Prijs vanaf

€ 89,-

Neem contact op Whisky 'Tasting' Cruise (vanaf 2 uur) op de Amsterdams grachten ‘Whisky moet je leren drinken’ zeggen ze, maar weet jij niet waar je precies moet beginnen?  Of ben je al begonnen, maar wil je graag weten wát je precies drinkt? Dan is een whiskyproeverij een ideale manier om dit eens te ontdekken. Klik hier voor meer informatie

Prijs vanaf

€ 89,-

Neem contact op Luxe High Tea (vanaf 1.5 uur) op de Amsterdams grachten Genieten van een heerlijke high tea in exclusieve setting? Dat kan! De kapitein en bemanning nodigen u graag uit aan boord van de Stan Huygens, het meest exclusieve schip van Amsterdam. Klik hier voor meer informatie

Prijs vanaf

€ 69,-

Neem contact op Luxe High Wine (vanaf 2 uur) op de Amsterdams grachten Ontdek de pareltjes van de hoofdstad in een intieme en exclusieve setting, terwijl u geniet van een luxe High Wine. Klik hier voor meer informatie

Prijs vanaf

€ 89,-

Neem contact op Luxe High Beer (2 uur) op de Amsterdams grachten Genieten van een gezellige Amsterdamse high beer exclusieve setting? Dat kan! De kapitein en bemanning nodigen u graag uit aan boord van de Stan Huygens, het meest exclusieve schip van Amsterdam. Klik hier voor meer informatie

Prijs vanaf

€ 89,-

Neem contact op Evening Cruise (vanaf 2 uur) op de Amsterdams grachten Op het schip baadt u zich in luxe. De Stan Huygens was destijds het favoriete schip van Freddy Heineken. Hij liet zich dan ook regelmatig exclusief rondvaren, in Amsterdam, onder het genot van een hapje en drankje. Klik hier voor meer informatie

Prijs vanaf

€ 49,-

Neem contact op

pagina: Themavaart Bouw

Port of Amsterdam is de perfecte hub voor circulaire economie. Alles komt samen in het ecosysteem. Van afval, grondstoffen en havenlogistiek tot aan gevestigde demofabrieken en innovatieve circulaire bedrijven. Port of Amsterdam gelooft dat de circulaire economie de toekomst voor bedrijven en industrie is. De circulaire economie is dan ook een focuspunt in de strategie van Port of Amsterdam. Ter ondersteuning van innovatieve nieuwe oplossingen worden de infrastructuur en faciliteiten constant uitgebreid. Het doel van Port of Amsterdam is de belangrijkste circulaire economie hotspot van Europa te worden. Vanwege de centrale ligging, de verscheidenheid aan bedrijven en de verschillende ladingstromen huist het havengebied van Amsterdam vele bouw gerelateerde bedrijven. Thema vaart Bouw Tijdens onze themavaart ‘bouw’ komt u alles te weten over hoe de bouwgerelateerde bedrijven omgaan met de circulaire economie. Tevens is het mogelijk om een stop in te plannen bij ‘Voorbij Prefab’, een toonaangevende en innovatieve producent van duurzame prefab betonproducten. Met een duidelijke focus op twee markten; woningbouw en industrie. Voorbij Prefab is van oorsprong een traditioneel bedrijf dat sinds 1935 onder meer heipalen maakte voor de bouw en casco’s voor kantoorpanden. In 2015 ging het roer drastisch om. In de zomer van dat jaar bouwde Voorbij Prefab de fabriek in vier weken tijd om tot één van de modernste van Nederland. De fabriek legt zich toe op het produceren van betonnen elementen en vooral wanden met behulp van robotisering. En dat allemaal circulair.

Foto's Port of Amsterdam

Voorbij Prefab is met hun robotgedreven productie niet alleen een hightech fabriek, maar heeft ook nog eens de CO2  footprint van betonproductie tot 44% weten te reduceren. Net als vele andere ondernemers in het Amsterdamse havengebied, werken ze bij Voorbij Prefab ook circulair. Voorbij Prefab werkt o.a. samen met ‘buurman’ PARO. PARO  levert betongranulaat. Zij maken dit van het bouwmateriaal dat ze vanuit de sloop aangeleverd krijgen. Dat bouwmateriaal wordt op het terrein van PARO teruggebracht tot verschillende bouwstoffen. Het betongranulaat dat  PARO aan Voorbij Prefab levert, is een vervanger voor het primaire grind.

Een bezoek aan dit bedrijf geeft een prachtig inzicht in de mogelijkheden van circulaire bouw.

Neem contact op

pagina: Automotive logistics

Automotive logistics Roll-On- Roll- Off (RoRo) Het Amsterdamse havengebied is een uitstekende locatie voor roll-on-roll-off-logistiek en voor op- en overslag van motorvoertuigen. De haven biedt diepzeetoegang en -kades en heeft uitstekende achterlandverbindingen. Complete Pre-Dilvery Inspection (PDI) en logistiek voor RoRo en motorvoertuigen Nieuwe of tweedehandsauto's, vrachtwagens of zware machines: het Amsterdamse havengebied is een passende locatie voor roll-on-roll-off-logistiek en voor op- en overslag van finished vehicles, high-and-heavy en refurbished vehicles. Gespecialiseerde terminals bieden een complete PDI en logistieke service voor importeurs, dealers, leasemaatschappijen, verhuurders en andere eigenaars van omvangrijke wagenparken. De dienstverlening varieert van nationaal en internationaal RoRo-vervoer en het dealergereed maken van auto's tot en met de opslag van partijen voertuigen. Belangrijke spelers als Nissan, Grimaldi, Glovis, Wallenius en Hoëgh Autoliners varen in lijndienst op Amsterdam. Uitstekende achterlandverbindingen De RoRo-terminals in Amsterdam liggen aan diepzeekade. Ze hebben rechtstreekse verbindingen met het Europese achterland via water, spoor, weg en lucht. Als internationaal logistiek knooppunt in de logistieke ARA-hub (Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen) is het Amsterdamse havengebied een logische locatie voor RoRo-transport en RoRo-scheepvaart. RoRo & automotive terminals De terminals in het Amsterdamse havengebied verwerken jaarlijks meer dan 2 miljoen ton RoRo- en automotive-lading.

Foto's Port of Amsterdam

Thema vaart Automotive logistics Tijdens onze thema vaart ‘Automotive logistics’ komt u meer te weten over de fascinerende wereld van deze altijd in beweging zijnde bedrijfstak en bestaat er zelfs de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de Koopman Car Terminal. Koopman Car Terminal B.V. levert logistieke diensten aan klanten in de automotive sector. Het gaat bijvoorbeeld om transport, import/export en opslag van partijen voertuigen en het gereed maken voor aflevering of voor de occasionmarkt. Behalve auto’s worden in de terminal ook andere niet-gekoelde goederen verladen voor bestemmingen in de Benelux en het Rijn-Ruhrgebied. Alle processen verlopen volledig geïntegreerd en geautomatiseerd. De efficiëntie is dan ook groot. Het terrein is goed ontsloten op het wegen- en spoorwegnet en heeft een gunstige ligging voor zeeschepen en de binnenvaart. De geschiedenis van Koopman Car Terminal gaat terug naar 1930. Neem contact op

pagina: Contact

pagina: Contact

pagina: Contact

pagina: Havenrondvaarten

De Amsterdamse haven hoort onlosmakelijk bij de stad Amsterdam. Het heeft de stad mede groot gemaakt door ligging, kennis en samenstelling van bedrijvigheid. De komende jaren maakt de haven een grote transitie door om als ‘batterij van de regio’ de stad te willen voorzien van schone energie. Hoe? Door het gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen. En door in te zetten op meer duurzame en circulaire bedrijvigheid. Ook biedt de haven ruimte voor de groeiende stad als plek om te wonen en te werken.

 

De Amsterdamse haven

De Amsterdamse haven is een internationaal centrum van handel, logistiek en productie. Strategisch gelegen aan de Noordzee, verbonden met het Amsterdam-Rijnkanaal en daarmee dicht bij grote Europese markten en productiecentra.

Al acht eeuwen is de haven een bron van werk en welvaart voor de regio. Het havengebied is behalve een modern logistiek centrum, een belangrijke vestigingslocatie voor enkele belangrijke basisindustrieën, zoals metaal, voedingsmiddelen en de chemische industrie. Ook zien we er groeiende bedrijvigheid in de ‘maakindustrie’: enkele grote scheepswerven van naam bouwen en renoveren grote zeeschepen. Zoals ze dat eigenlijk al eeuwen doen, sinds de bouw van VOC schepen.

Kortom, een haven om trots op te zijn! En wij zijn er net zo trots op om u mee te nemen aan boord en u de haven te laten zien.

Kolenvrij in 2030

Voor het opwekken van elektriciteit komen er voldoende alternatieven op de markt. Als gevolg daarvan bereidt het havenbedrijf zich voor op een kolenvrije toekomst vanaf 2030.

Ondanks de overgang naar nieuwe energiebronnen, blijven fossiele brandstoffen voorlopig nog een belangrijke rol spelen. De bestaande olieterminals investeren verder in verduurzaming en zo schoon mogelijke overslag van olie door middel van nieuwe technieken. Dankzij de kennis en infrastructuur van deze bedrijven kan er geïnvesteerd worden in het verwerken van duurzame energiestromen en biobrandstoffen.

De energietransitie

Om de haven schoner te laten werken en produceren is er ingezet op circulaire productie & energietransitie. Zo maakt het Afval Energiebedrijf nieuwe energie uit vuilverbranding. De rioolzuivering van Waternet is verplaatst naar het havengebied. En veel bedrijven hergebruiken afval om er nieuwe grondstoffen van te maken. Van autobanden tot rubbergranulaat, van groenafval tot compost. Van grote waarde voor de metropoolregio!

Het havenbedrijf investeert samen met de gemeente en haar partners in de productie van duurzame elektriciteit (onder andere zon en wind), biobrandstoffen en de ontwikkeling van elektriciteitsopslag.

Haven van de toekomst

Om nu al in te spelen op toekomstige ontwikkelingen zijn vernieuwende dienstverlening en technieken nodig. Het havenbedrijf werkt samen met verschillende partijen aan:

 • Ruimte voor startups
  De haven maakt volop ruimte voor start- en scale ups op het gebied van nieuwe circulaire en biobased brandstoffen. De havenincubator Prodock wordt uitgebreid met een tweede vestiging.
 • Digitale haven
  Door slim gebruik te maken van data kan het scheepvaartverkeer sneller, slimmer en schoner afgehandeld worden. Door de inzet van sensoren is er beter inzicht in de bezetting van kades, boeien en ligplaatsen. Wat winst oplevert qua tijd, brandstof en doorstroming en minder uitstoot.
 • Greenlane
  Bedrijven met duurzame, vernieuwende concepten krijgen de ruimte. Voor deze bedrijven wordt de groene loper uitgelegd door het aanvragen van vergunningen sneller en makkelijker te maken.
 • Grotere schepen, schonere schepen
  Sinds 2016 wordt door stad, regio en Rijk gewerkt aan een nieuwe, grotere zeesluis bij IJmuiden. Hiermee zijn de havens ook voor de steeds grotere schepen toegankelijk. De Zeesluis IJmuiden zal begin 2022 gereed zijn.

Aanbod Havenrondvaarten

2 uur durende havenrondvaart

Tijdens een 2 uur durende rondvaart wordt u onderdeel van het heden, verleden en de toekomst van de Amsterdamse haven. De plek waar alles groots en meeslepend is. Meer informatie

Brunchen in de haven

Stap aan boord van de nieuwe havenrondvaart van Amsterdam Boat Cruises, officieel partner van Port of Amsterdam en leer de haven van Amsterdam kennen tijdens een heerlijke brunch. Meer informatie

High-Beer op z’n Amsterdams

Beleef de Amsterdamse haven van dichtbij onder het genot van een heerlijke High-Beer op z’n Amsterdams. Meer informatie

Rondvaart naar de Zaanse Schans

Ervaar ons mooie Nederlandse cultureel erfgoed in de Zaanstreek per boot en te voet, een fantastische ervaring! Meer informatie

High-Wine op z’n Amsterdams

Beleef de Amsterdamse haven van dichtbij onder het genot van een heerlijke High-Wine op z’n Amsterdams. Meer informatie

Thematische vaarten

Een moderne haveninfrastructuur, ultramoderne circulaire economie-ondernemingen en veel ruimte om te groeien. Port of Amsterdam biedt de fundering waarop start-ups, scale-ups en intensievere projecten en bedrijven hun volgende stap richting een wereld zonder afval kunnen rusten. Bij Port of Amsterdam geloven ze dat de circulaire economie de toekomst voor bedrijven en industrie is. De circulaire economie is dan ook een focuspunt in de strategie van Port of Amsterdam. Ter ondersteuning van innovatieve nieuwe oplossingen breiden zij continu hun infrastructuur en faciliteiten uit. Het doel van Port of Amsterdam is om de belangrijkste circulaire economie hotspot van Europa te worden. Amsterdam Boat Cruises biedt in samenwerking met Amports en Port of Amsterdam op aanvraag van bedrijven, reisbureaus, touroperators, scholen en universiteiten speciale thematische vaarten aan op het gebied van o.a. Cacao, Energie transitie/circulaire haven, Agribulk, Olie, Urban Architecture, Staal etc etc) Onder leiding van een ‘professional’ maken wij een mooie rondvaart door de haven en komt u alles te weten over desbetreffend thema. De rondvaart kan desgewenst worden uitgebreid met een bezoek aan een thema gerelateerd bedrijf. De Thematische vaarten worden uitsluitend op aanvraag en op basis van beschikbaarheid uitgevoerd. Neem contact op

pagina: High Beer

Genieten van een gezellige Amsterdamse high beer exclusieve setting? Dat kan! De kapitein en bemanning nodigen u graag uit aan boord van de Stan Huygens, het meest exclusieve schip van Amsterdam. Na het  'trossen los' maakt u een schitterende vaartocht door de grachtengordel van de hoofdstad. Terwijl de kapitein verteld over de highlights van de stad genieten u en uw metgezellen van een gezellige high beer met uiteraard een Amsterdams tintje. Luxe High Beer Tasting bestaande uit: Geserveerd in tapas stijl. Inclusief 4 soorten bier. - Dun gesneden gerookte runderlende met veldsla, Amsterdams Kesbeke-zuur van in Heineken pils gesmoorde sjalot en koriander. Geserveerd met Affligem Belgisch wit. Een verfrissend witbier gekruid met sinaasappelschil en koriander. - Stevige Hollandse uiensoep, bereid met dikke uien uit het Noord-Hollandse Middenmeer en gesmoord in Heineken pilsener. Geserveerd met Heineken Pilsener. Een verfrissend volmout kwaliteitspils met een licht fruitige smaak. - Hollandse variant op de Franse coq au vin. Malse kip gestoofd in Affligem blond,  groente, kruiden en citrus. Geserveerd met zachte aardappelpuree/old Amsterdam en groene kool gestoofd in de roomboter. Geserveerd met Affligem blond. Abdijbier met een kruidig, citrus aroma en een vleugje vanille. - Dutch cheesecake met topping van aardbeien gemarineerd in Amstel radler, kersensaus en merengue. Geserveerd met Amstel Radler. Verfrissende mix van  bier en citroenwater. Dit luxe High Beer arrangement bestaat uit: - Luxueuze elektrische salonboot “Stan Huygens” - Ervaren schipper en gastvrije host - Opstappen bij het Ijdok 2, 1013 MM Amsterdam - Opstappen andere opstapplaats mogelijk tegen meerprijs Duur Cruise: Vanaf 2 uur Prijzen vanaf: € 89,00 op basis vanaf 12 personen (Max. capaciteit 30 personen)                                  (*Excl. vermakelijkheidsretributie (VMR) en BTW)

Mogen wij u naar uw tafel begeleiden, voor een fantastische High Beer Cruise?

Neem contact op

pagina: High Tea, Wine of Beer

Wilt u zich ook even Freddy voelen? Dat kan! De kapitein en bemanning ontvangen u graag voor een gezellige vaartocht in combinatie met high tea, high wine- of beer op de Amsterdamse grachten. Stap aan boord en baad uzelf in luxe. De Stan Huygens is het VIP schip van de vloot en beweegt zich als een limousine door het water. Nadat de trossen los zijn gegaan, ontdekt de pareltjes van de hoofdstad in een exclusieve setting. Terwijl u geniet een hoogwaardig verzorgde high tea, high wine- of beer met een typische Amsterdams tintje. De setting in combinatie met de voortreffelijke culinaire heerlijkheden maken vaartochten door de stad tot een onvergetelijke ervaring.

Reserveer op tijd want de capaciteit per vaartocht is beperkt om zodoende het exclusieve karakter van dit concept te waarborgen.

High TeaHigh BeerHigh Wine

pagina: Rondvaarten

Een markante en ongeëvenaarde verschijning op het water. Dat is de Stan Huygens! Stap met uw gasten aan boord en baad uzelf in luxe. De Stan Huygens is het VIP schip van de vloot en beweegt zich als een limousine door het water.  Met De Stan Huygens wordt iedere vaartocht een groot succes. U kunt de vaartocht van ‘A tot Z’ zelf samenstellen. Onze gespecialiseerde verkoopafdeling beschikt over ruime ervaring en weet uw wensen exact te vertalen naar een passende offerte. Dit iconische schip doet al bijna 30 jaar trouwe dienst in Amsterdam. Het schip kreeg haar huidige interieur in 2015. Sindsdien vaart het schip elektrisch en daarmee is zij klaar voor de toekomst. De grote glaspartijen zorgen voor veel daglicht en een prachtig uitzicht. Bij mooi weer kunnen de raampartijen open. Het schip biedt plaatst aan circa 25 tot 30 personen. Het vaargebied van het schip is Amsterdam. Regio Amsterdam heeft veel te bieden. U kunt bijvoorbeeld door de stad en de grachtengordel varen. In de nabijheid van onze opstaplocatie is over het algemeen voldoende parkeergelegenheid. Stapt u liever ergens anders op? U hoeft uiteraard niet in Amsterdam in te schepen. Wij kunnen het schip, in overleg, ook naar de door u gewenste locatie voorvaren. De Stan Huygens heeft een goed geoutilleerde scheepsbar. De catering is afkomstig van onze huiscateraar. Of het nu gaat over ontbijt, lunch of diner: alle producten worden dagvers bereid en indien nodig aan boord zorgvuldig verder opgemaakt. Wij hebben een aantal all-in arrangementen samengesteld, zo weet u precies waar u aan toe bent. Heeft specifieke wensen dan voorzien wij u graag van maatwerk. Wat dacht u bijvoorbeeld van een hoogstaand culinair walking diner. De Stan Huygens is bij uitstek geschikt voor de zakelijke markt. Of het nu gaat om een afdelingsuitje, vergadering, zakenlunch, jubileumviering, of u wilt indruk maken op uw (inter)nationale gasten: met de Stan Huygens gaat u voor stijl en exclusiviteit. Wilt u ook een keer met de Stan Huygens meevaren met uw partner, familie of vrienden zonder dat u het hele schip hoeft af te huren, wij bieden ook een aantal reguliere rondvaarten aan welke op vast data/tijden vertrekken:

Wilt u ook een keer met de Stan Huygens meevaren met uw partner, familie of vrienden zonder dat u het hele schip hoeft af te huren, wij bieden ook een aantal reguliere rondvaarten aan welke op vaste data/tijden vertrekken:

Luxe High Wine; iedere vrijdag, zaterdag en zondag om 16.30 uur

Dinner Cruise; iedere vrijdag, zaterdag en zondag om 19.30 uur

pagina: Evening Cruise

Genieten van Amsterdamse in een intieme stijlvolle setting? Dat kan! De kapitein en bemanning nodigen u graag uit aan boord van de Stan Huygens, het meest exclusieve schip van Amsterdam. Nadat de trossen los zijn vaart u de zonsondergang tegemoet. De grachtengordel kleurt in romantisch avondrood terwijl de Stan Huygens als een gondel door het water glijdt. Al met al waant u zich in een Venetiaanse setting. Op het schip baadt u zich in luxe. De Stan Huygens was destijds het favoriete schip van Freddy Heineken. Hij liet zich dan ook regelmatig exclusief rondvaren, in Amsterdam, onder het genot van een hapje en drankje. Wilt u zich ook even Freddy voelen? Stap aan boord van de Stan Huygens en beleef deze romantische avond bij Amsterdam Boat Cruises. Deze Evening Cruise bestaat uit: - Luxueuze elektrische salonboot “Stan Huygens” - Ervaren schipper en gastvrije host - Opstappen bij het Ijdok 2, 1013 MM Amsterdam - Opstappen andere opstapplaats mogelijk tegen meerprijs Het arrangement bestaat uit: Deze kunt u geheel naar wens invullen en proberen wij aan al uw wensen te voldoen. Duur Cruise: Vanaf 2 uur Prijzen vanaf: € 49,00 op basis vanaf 12 personen (Max. capaciteit 30 personen)                                       (*Excl. vermakelijkheidsretributie (VMR) en BTW)           

Mogen wij u naar uw tafel begeleiden, voor een fantastische Evening Cruise?

Neem contact op

pagina: Stan Huygens

Een markante en ongeëvenaarde verschijning op het water. Dat is de Stan Huygens! Dat zag ook biermagnaat Freddy Heineken, die jarenlang met dit schip door de Amsterdamse grachten voer. Stap aan boord en waan u in een wereld van luxe. De Stan Huygens is het VIP schip van de vloot en de limousine op het water.   Dit exclusieve iconische schip is gebouwd in 1991. De Stan Huygens kreeg haar huidige interieur in 2015 tijdens een uitgebreide renovatie. Tijdens de renovatie is de oude scheepsdiesel vervangen voor een elektromotor. De Stan Huygens biedt plaats aan selecte groepen t/m 35 personen. Het interieur is tijdloos en ademt luxe uit. De salon bestaat uit 5 vaste, met leder, bekleden ronde banken. De grote glaspartijen en het glazen dak zorgen voor veel daglicht en een prachtig uitzicht. Met mooi weer kunnen de ramen worden neergelaten. Er zijn twee compleet uitgeruste bars. Het schip heeft een uitgebreid lichtplan waardoor iedere gewenste sfeer kan worden neergezet. Rolstoelgebruikers kunnen dit schip helaas niet betreden vanwege de steile toegangstrap. Culinair komt u niets te kort. Geniet bijvoorbeeld van een voortreffelijk walking dinner. Buffetten zijn i.v.m. de ruimte mogelijk t/m 25 personen. Met haar formaat is de Stan Huygens geschikt voor intiemere gezelschappen die waarde hechten aan luxe en comfort. De Stan Huygens is in het bijzonder ook geschikt voor de zakelijk markt. Of het nu gaat om een afdelingsuitje, vergaderen, jubileumviering of u wilt indruk maken op uw (inter)nationale gasten. Met de Stan Huygens gaat u voor stijl en exclusiviteit.
Afmetingen LxBxH: 20,76m / 4,54m / 1,94m Tonnage: 48 ton (ongeladen) Voorstuwing: Elektrische aandrijving 45Kw Thuishaven: Amsterdam Max. passagiers: 40 – 35 rondvaart / party opstelling – 30 (walking) diner opstelling – 25 buffetopstelling
Verder beschikt het schip over: – 5 rondzits en een aantal losse stoelen. – Luxe interieur – Modern uitgebreid lichtplan – Grote raampartijen (beweegbaar) – Goed geoutilleerde bars – Moderne geluidsinstallatie met o.a.: audiostreaming via bluetooth, cd, microfoon. – 100% Elektrische motoren – Verwarming – Toilet Let op! De Stan Huygens beschikt niet over: – Invalide lift – Buitenruimte
Meer informatie? Zin in een vaartocht vandaag, morgen of binnenkort? Dat kan! Bel voor beschikbaarheid naar Amsterdam Boat Cruises 020 8020 11 11. Ook voor een feestje of arrangement vanuit uw hotel is de Stan Huygens de ideale partyboot. Voor kleine en grote groepen, jong én oud! Neem contact op

Maak mooie herinneringen op een prachtig schip

pagina: River Dream

Maak kennis met de River Dream. Met haar prestigieuze verschijning weet zij een ieder te imponeren. Met haar vele luxe is iedere vaartocht een gegarandeerd succes! De grote glaspartijen en het 360 graden panoramaraam in het voorschip geven een fantastisch uitzicht. Bij mooi weer geniet u ook vanaf het panoramadek. De Salon is zeer ruim opgezet en ademt een prettige sfeer. Daarnaast is de salon gelijkvloers en uitgerust met flexibel meubilair. Dit hypermoderne geruisloze schip is uitermate geschikt voor feesten en partijen. Vanuit de goed geoutilleerde bar en met onze vaste cateraar, kunnen wij u goed van dienst zijn. Of het nu gaat om een uitgebreid buffet, een luxe walking dinner of maatwerk. De mogelijkheden zijn ongekend! De River Dream is uitermate geschikt voor de zakelijke markt. Een zeer geschikte locatie voor vergaderingen, zakelijke bijeenkomsten, minibeurzen en product presentaties. De neutrale kleurstellingen bieden de mogelijkheid om de salon een geheel eigen karakter te geven. Zo creëert u mogelijkheden om u bedrijfsidentiteit nog beter tot zijn recht te laten komen. Technische Details
 • Afmetingen LxBxH: 32,23m / 7,45m / 7,5m
 • Tonnage: 185 ton (ongeladen)
 • Voortstuwing: 330pk hoofdmotor / kopschroef 200pk
 • Thuishaven: Amsterdam
Max. passagiers: 220 (certificaat) - 170 rondvaartopstelling binnen / buitendek nog 50 - 135 diner opstelling met buffet - 180 partyopstelling (sta tafels) Beschikt verder over:
 • Goed geoutilleerde scheepsbar
 • Stijlvolle inrichting
 • Tafels met 4 of 6 zitplaatsen
 • Een ronde zithoek met een panoramisch zicht op het water
 • Grote raampartijen die zorgen voor veel lichtinval en een mooi uitzicht
 • Meerdere tafel- en vergaderopstellingen mogelijk door flexibel meubilair
 • Moderne geluidsinstallatie met microfoon, audiostreaming via bluetooth, CD
 • Presentatiemogelijkheden d.m.v. mobiele beameropstelling
 • Nagenoeg geruisloze scheepsmotor
 • Airco
 • Verwarming
 • Moderne toiletgroep
 • Invalidetoilet, toegankelijk voor rolstoelgebonden personen

pagina: High Tea

Genieten van een heerlijke high tea in exclusieve setting? Dat kan! De kapitein en bemanning nodigen u graag uit aan boord van de Stan Huygens, het meest exclusieve schip van Amsterdam. Na het 'trossen los' maakt u een schitterende vaartocht door de grachtengordel van de hoofdstad. Terwijl de kapitein verteld over de highlights van de stad genieten u en uw metgezellen van een uitgebreide high tea bestaande uit exquise hapjes. Op het schip baadt u zich in luxe. De Stan Huygens was destijds het favoriete schip van Freddy Heineken. Hij liet zich dan ook regelmatig rondvaren, in Amsterdam, onder het genot van een hapje en drankje. Wilt u zich ook even Freddy voelen? Stap aan boord van de Stan Huygens en beleef dit exclusieve concept bij Amsterdam Boat Cruises. Dit luxe High Tea arrangement bestaat uit: - Luxueuze elektrische salonboot “Stan Huygens” - Ervaren schipper en gastvrije host - Opstappen bij het Ijdok 2, 1013 MM Amsterdam - Opstappen andere opstapplaats mogelijk tegen meerprijs Luxe High Tea bestaande uit: Geserveerd op etagères en gezellige bordjes verdeeld in 3 gangen. Bij iedere gang wordt een andere thee geserveerd. - Hartige taart van beenham & prei in bladerdeeg - Luxe “finger” sandwich met Schotse zalm, cream cheese & gemengde sla. - Luxe “finger” sandwich met Cheddar, gemengde sla en komkommer. - Naturel en Rozijnen Scones - Vanille en Chocolade Muffins - Lemon curd & tiptree Orange, deze confituren komen uit Essex in Engeland, waar alleen wordt gewerkt met de beste ingrediënten. - Clotted cream - Roomboter koekjes - Bonbons - Kleine zoete broodjes Duur Cruise: Vanaf 1,5 uur Prijzen vanaf: € 69,00 op basis vanaf 12 personen (Max. capaciteit 30 personen)                                    (*Excl. vermakelijkheidsretributie (VMR) en BTW)           

Mogen wij u naar uw tafel begeleiden, voor een fantastische High Tea Cruise?

Neem contact op

pagina: High Beer

Havenrondvaart met High beer op zijn Amsterdams

Stap aan boord van de nieuwe havenrondvaart van Amsterdam Boat Cruises, officieel partner van Port of Amsterdam en word onderdeel van het heden, verleden en de toekomst van de Amsterdamse haven. De plek waar alles groots en meeslepend is. Hoewel Amsterdam zich in de 17de eeuw ontwikkelde tot een belangrijke wereldhaven, wordt de basis van de huidige Europese zeehaven gelegd tijdens de opkomst van de industriële revolutie in de 19e eeuw. Het nieuwe Noordzeekanaal bood in tegenstelling tot de Zuiderzeeroute een kortere, directe verbinding met de Noordzee. Dit stimuleerde overzeese handel en daarmee ontstond de Amsterdamse havenregio, waartoe ook de zeehavens van IJmuiden (Velsen), Beverwijk en Zaanstad behoren. Na het inschepen gaan de trossen los en leert u de 4de zeehaven van Europa kennen aan de hand van vijf generaties Amsterdammers. Hun levensloop voltrekt zich parallel aan de ontwikkeling van het gebied en maakt het avontuur menselijk en dynamisch. Alsof u er zelf bij bent! De Amsterdamse havenregio telt in totaal meer dan 800 haven gerelateerde bedrijven. Traditioneel en vooruitstrevend. Waar ooit Fords Mustang en Datsuns op de kades stonden voor Europese distributie haal je nu je elektrische Tesla op. Hier wordt straks op grote schaal waterstof opgewekt en gedistribueerd, slaan we steeds meer biobrandstoffen op in olieterminals en zetten we afval om in energie voor de Amsterdamse metropoolregio. Bij mooi weer is het genieten op het panoramadek van het schip, waar u onbelemmerd zicht heeft op de grootste cacao- en benzinehaven van de wereld, die ook rap aan het veranderen is. Bij slecht weer heeft u het comfort van het luxe binnenverblijf van het schip, waar zich ook de catering bevindt. Arrangement:
 • Amsterdams bittergarnituur
 • Stukjes haring met vers gesneden uitjes
 • Ossenworst en leverworst met mosterd en Amsterdamse uitjes
 • Boerenkaas met grove Amsterdamse mosterd
 • Borrelnootjes en zoutjes
 • 3x verschillende bieren (tap of flesje) en voor de kinderen 3 glazen frisdrank
Rondvaart van 2 uur De havenrondvaart met High beer op zijn Amsterdams van Amsterdam Boat Cruises duurt inclusief in- en uitschepen 2 uur.

Prijzen en overige informatie

Kassaprijs ticket volwassenen: € 55,- Kassaprijs ticket kinderen: € 45,- Onlineprijs ticket volwassenen: € 45,- Onlineprijs ticket kinderen: € 35,-

Heeft u een kortingscode?

Kortingscodes dienen per persoon ingevuld te worden. Heeft u meerdere kortingscodes? Maak dan aparte boekingen per kortingscode per persoon.

Overige informatie

 • Gratis voor kinderen t/m 2 jaar
 • Ontvang je ticket(s) direct per mail
 • Inclusief vermakelijkheids-belasting
 • Tijdens de vaart is er een kleine kaart beschikbaar, met een assortiment dranken en etenswaren
 • Het is niet toegestaan om eigen drank of etenswaren aan boord te nuttigen

Amsterdam Boat Cruises legt de loopplank voor u uit!

Boek uw tickets

pagina: High Wine

Stap aan boord en baad uzelf in luxe. De Stan Huygens is het VIP schip van de vloot en beweegt zich als een limousine door het water. De Stan Huygens vaart 100% elektrisch waardoor het bijzonder stil is aan boord. De luxe ingerichte salon bestaande uit vijf vaste, met leder beklede halfronde banken, die u kunt reserveren. De grote glaspartijen zorgen voor veel daglicht en een prachtig uitzicht. Dit luxe High Wine arrangement bestaat uit: - Luxueuze elektrische salonboot “Stan Huygens” - Ervaren schipper en gastvrije host - Opstappen bij het Ijdok 2, 1013 MM Amsterdam - Opstappen andere opstapplaats mogelijk tegen meerprijs Luxe High Wine bestaande uit: Geserveerd op etagères en gezellige bordjes verdeeld in 5 gangen. Inclusief 3 glazen wijn. - Tartelette met mousse van roompaté en cranberry - Salade van gerookte makreel, citroen en gemsla - Smeuïge sandwich gevuld met gegrilde aubergine, geiten-roomkaas en geraspte limoen - Wrap met gerookte Schotse zalm, roomkaas en komkommer - Minisandwich broodjes met oude cheddarkaas, mosterdcrème en sla - Mini broodje broodje met Yorkham en pickles - Heldere Kreeftenbouillon met tomaat, kreeftenvlees en gehakte kervel - Smeuïge groentequiche van Noord Hollandse groenten, gegratineerd met oude Henri Willig geitenkaas - Hangop van jerseymelk met gelei van rood seizoensfruit, fruit en anijs - Cheesecake met appel rozijnen en speculaas-crumble Duur Cruise: Vanaf 2 uur Prijzen vanaf: € 89,00 op basis vanaf 12 personen (Max. capaciteit 30 personen)                                  (*Excl. vermakelijkheidsretributie (VMR) en BTW)

Mogen wij u naar uw tafel begeleiden, voor een fantastische High Wine Cruise?

Neem contact op

pagina: High Wine

Havenrondvaart met High wine op zijn Amsterdams

Stap aan boord van de nieuwe havenrondvaart van Amsterdam Boat Cruises, officieel partner van Port of Amsterdam en word onderdeel van het heden, verleden en de toekomst van de Amsterdamse haven. De plek waar alles groots en meeslepend is. Hoewel Amsterdam zich in de 17e eeuw ontwikkelde tot een belangrijke wereldhaven, wordt de basis van de huidige Europese zeehaven gelegd tijdens de opkomst van de industriële revolutie in de 19e eeuw. Het nieuwe Noordzeekanaal bood in tegenstelling tot de Zuiderzeeroute een kortere, directe verbinding met de Noordzee. Dit stimuleerde overzeese handel en daarmee ontstond de Amsterdamse havenregio, waartoe ook de zeehavens van IJmuiden (Velsen), Beverwijk en Zaanstad behoren. Na het inschepen gaan de trossen los en leert u de 4e zeehaven van Europa kennen aan de hand van vijf generaties Amsterdammers. Hun levensloop voltrekt zich parallel aan de ontwikkeling van het gebied en maakt het avontuur menselijk en dynamisch. Alsof u er zelf bij bent! De Amsterdamse havenregio telt in totaal meer dan 800 haven gerelateerde bedrijven. Traditioneel en vooruitstrevend. Waar ooit Fords Mustang en Datsuns op de kades stonden voor Europese distributie haal je nu je elektrische Tesla op. Hier wordt straks op grote schaal waterstof opgewekt en gedistribueerd, slaan we steeds meer biobrandstoffen op in olieterminals en zetten we afval om in energie voor de Amsterdamse metropoolregio. Bij mooi weer is het genieten op het panoramadek van het schip, waar u onbelemmerd zicht heeft op de grootste cacao- en benzinehaven van de wereld, die ook rap aan het veranderen is. Bij slecht weer heeft u het comfort van het luxe binnenverblijf van het schip, waar zich ook de catering bevindt. Arrangement:
 • Amsterdams bittergarnituur
 • Stukjes haring met vers gesneden uitjes
 • Ossenworst en leverworst met mosterd en Amsterdamse uitjes
 • Boerenkaas met grove Amsterdamse mosterd
 • Borrelnootjes en zoutjes
 • 3 glazen wijn (rood, wit en rosé) en voor de kinderen 3 glazen frisdrank
Rondvaart van 2 uur De havenrondvaart met High wine op zijn Amsterdams van Amsterdam Boat Cruises duurt inclusief in- en uitschepen 2 uur.

Prijzen en overige informatie

Kassaprijs ticket volwassenen: € 55,- Kassaprijs ticket kinderen: € 45,- Onlineprijs ticket volwassenen: € 45,- Onlineprijs ticket kinderen: € 35,-

Heeft u een kortingscode?

Kortingscodes dienen per persoon ingevuld te worden. Heeft u meerdere kortingscodes? Maak dan aparte boekingen per kortingscode per persoon.

Overige informatie

 • Gratis voor kinderen t/m 2 jaar
 • Ontvang je ticket(s) direct per mail
 • Inclusief vermakelijkheids-belasting
 • Tijdens de vaart is er een kleine kaart beschikbaar, met een assortiment dranken en etenswaren
 • Het is niet toegestaan om eigen drank of etenswaren aan boord te nuttigen

Amsterdam Boat Cruises legt de loopplank voor u uit!

Boek uw tickets

pagina: Over ons

Rederij Amsterdam Boat Cruises is onderdeel van Rederij van Hulst. Dit is van oorsprong een echt familiebedrijf. Voordat enkele jaren geleden er nieuwe partners in de rederij kwamen, heeft het echtpaar Van Hulst ruim 40 jaar hard gewerkt aan de rederij. De heer Van Hulst werkt nog steeds samen met de nieuwe partners in de rederij. Zijn ruime kennis en ervaring in de rederijbranche zijn zeer waardevol. Met de jaren heeft Rederij van Hulst zich gespecialiseerd in culinaire rondvaarten, dagtochten en feesten op het water. De rederij is een begrip in de Groene Hart regio voor evenementen op water. Door toename van het werk is de rederij flink gegroeid. Het kantoor is gevestigd in Katwijk. Vanaf 2017 is de vloot gefaseerd vervangen. De oudere schepen hebben ruimte gemaakt voor prachtige nieuwbouwschepen. Deze zijn onder toeziend oog van Dhr. Van Hulst sr. in eigen beheer ontworpen, gebouwd en afgewerkt. Het onderhoud vindt plaats achter het kantoor op de eigen scheepswerf met een heus droogdok. Door diverse uitbreidingen hebben is de dekking in de regio compleet gemaakt en beschikt Rederij van Hulst als enige rondvaartbedrijf in het Groene Hart over afvaartlocaties in Warmond, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Noordwijk, Noordwijk-Binnen, Sassenheim en Katwijk aan Zee.” De rederij Amsterdam Boat Cruises is tot stand gekomen door een samenwerking aan te gaan met Port of Amsterdam en Amports met als doel:  de realisatie van permanente rondvaartactiviteiten in het havengebied van Amsterdam. De basis is een twee uur durende havenrondvaart voor de consumentenmarkt. Daarnaast wordt de zakelijke markt optimaal bediend doormiddel van gepassioneerd maatwerk. Amsterdam Boat Cruises neemt haar passagiers mee in een meeslepend verhaal dat het verleden, heden en toekomst van de Amsterdamse Haven vertelt. Tijdens de vaart komen vijf generatie Amsterdammers aan het woord. Zij vertellen gepassioneerd over hun verbondenheid met de haven.  Het havengebied is groots en dynamisch en heeft zeer vooruitstrevende ambities die aan boord bij Amsterdam Boat Cruises een podium krijgen. De vaartochten door het havengebied worden uitgevoerd met de River Dream. Zij is het tweelingzusje van de MPS River Queen van Rederij van Hulst. De River Dream weet een ieder te imponeren met haar prestigieuze verschijning. De grote glaspartijen en het 360graden panoramaraam in het voorschip geven een fantastisch uitzicht. Bij mooi weer geniet men ook vanaf het panoramadek. Vanaf daar heeft u ongelimiteerd uitzicht over de Haven. Dit hypermoderne geruisloze schip wordt, naast de reguliere rondvaarten, gebruikt als partyschip en locatie voor (zakelijke) bijeenkomsten. Amsterdam Boat Cruises heeft ook een divisie voor luxe tours. Deze markt wordt bediend met de volledig elektrische luxe salonboot “Stan Huygens”, het voormalige schip van Freddy Heineken. Een markante en ongeëvenaarde verschijning op het water. Dat is de Stan Huygens! Stap aan boord en waan u in een wereld van luxe. Het schip is uitermate geschikt voor kleine (zakelijke) bijeenkomsten.

Wij leggen graag de loopplank voor u uit. Namens het Team van Amsterdam Boat Cruises wensen wij u van harte welkom aan boord!

pagina: Afvaartlocatie

Afvaartlocatie Onze afvaartlocatie bevindt zich op de voormalige NDSM scheepsbouwwerf, schuin aan de overkant van het Centraal Station in Amsterdam Noord. De NDSM-werf is een ruig, avontuurlijk en iconisch gebied aan het IJ. Het vrije karakter, de postindustriële gebouwen en de creatieve sfeer vormen het decor waar cultuur, zelforganisatie en stedelijke ontwikkeling samenkomt. Onze vertreklocatie is goed en snel te bereiken met het openbaar vervoer, de auto, de touringcar en de fiets. Het adres van onze afvaartlocatie is Ms. van Riemsdijkweg in Amsterdam. Afvaart 'rondvaart Zaanse Schans naar Amsterdam': Kalverringdijk 25, 1509 BT Zaandam Met het openbaar vervoer: Er varen twee gratis pontjes rechtstreeks vanachter het Amsterdam Centraal station naar de NDSM-werf die toegankelijk zijn voor voetgangers en (brom)fietsers. Vanaf Amsterdam Centraal stap je op bij de paarse F4 pont, de meest linker pont naar “NDSM”. Tijdens spitsuren vertrekt de pont ieder kwartier, daarbuiten om het half uur; kwart voor en kwart over. De pontjes varen alle dagen tot 23:45 uur en de vaartijd is ongeveer 15 minuten. Wij vragen u om tenminste 15 minuten voor vertrek aanwezig te zijn bij onze afvaartlocatie, houdt u dus rekening met de tijd welke u nodig heeft om vanaf het Amsterdam Centraal station naar ons toe te komen. Met de auto: Parkeren kan makkelijk in de buurt van onze afvaartlocatie. Parkeren kost op het NDSM-terrein  € 1,40 per uur. Betalen kan bij de parkeermeter met pin of via de parkeerapps van Yellowbrick/Parkline, parkeercodes 19586/19587. Ons schip ligt naast de pont en als navigatieadres kunt u Ms. van Riemsdijkweg 45, 1033 RC Amsterdam invoeren. Afvaartlocatie Luxe Rondvaarten door de Amsterdamse grachten: Onze afvaartlocatie voor onze luxe rondvaarten door de Amsterdamse grachten bevindt zich in City Marina IJdok, gelegen op loopafstand van het centraal station en vlakbij de Jordaan en de Haarlemmerdijk. Deze haven ligt direct aan het IJ in het centrum van Amsterdam, naast het zonnige terras van het nieuwe hotel van de internationale hotelketen Room Mate. Binnen 12 minuten loopt u vanaf het centraal station naar onze aanlegsteiger. Het adres van onze afvaartlocatie is IJdok in Amsterdam. Als navigatieadres kunt u IJdok 2, 1013 MM Amsterdam invoeren. Met het openbaar vervoer: Het Amsterdam centraal station is uiteraard heel eenvoudig te bereiken via bus en trein. Vanaf het Amsterdam centraal station is het 12 minuten lopen naar onze aanlegsteiger in City Marina IJdok. Wij vragen u om tenminste 15 minuten voor vertrek aanwezig te zijn bij onze afvaartlocatie, houdt u dus rekening met de tijd die u nodig heeft om vanaf het Amsterdam Centraal station naar ons toe te komen. Met de auto: Parkeren kunt u eenvoudig in parkeergarage Interparking IJdok direct gelegen naast City Marina IJdok. Parkeergarage Interparking IJdok is 24/7 geopend en meer informatie vindt u op: https://parkereninijdock.nl/informatie/

pagina: Onze schepen

River Dream

Maak kennis met de River Dream. Met haar prestigieuze verschijning weet zij een ieder te imponeren. Met haar vele luxe is iedere vaartocht een gegarandeerd succes! Ontdek de River Dream

Stan Huygens

Een markante en ongeëvenaarde verschijning op het water. Dat is de Stan Huygens! Dat zag ook biermagnaat Freddy Heineken, die jarenlang met dit schip door de Amsterdamse grachten voer. Stap aan boord en waan u in een wereld van luxe. De Stan Huygens is het VIP schip van de vloot en  limousine op het water. Ontdek de Stan Huygens

pagina: Feest op het water arrangementen

Uw eigen partyschip in de regio Amsterdam e.o. Amsterdam Boat Cruises verhuurt partyschepen met klasse en uitstraling. Onze schepen zijn uitermate geschikt voor feesten en speciale gelegenheden op het water. Al onze schepen zijn stijlvol ingericht. Kwaliteit van afwerking staat hoog in ons vaandel. Alle schepen zijn van recente bouw en worden in eigen beheer zorgvuldig  onderhouden. Ze zijn multifunctioneel inzetbaar. Het interieur is veelal aan te passen aan de gelegenheid. Of het nu gaat om een staande receptie, zittend diner, bedrijfspresentatie of een feestavond: we richten het schip naar uw wens in. Amsterdam Boat Cruises: voor elke groepsgrootte Gaat u voor intimiteit en stijl dan biedt de Stan Huygens voor u uitkomst. U kunt hier terecht met een gezelschap tot circa 25 personen. Heeft u meerdere gasten en behoefte aan ruimte dan biedt de River Dream uitkomst. Afhankelijk van de gekozen opstelling kan dit schip tot wel 180 gasten verwelkomen. Een lekker hapje en drankje De schepen hebben een goed geoutilleerde scheepsbar. De catering is afkomstig van onze huiscateraar. Of het nu gaat over ontbijt, lunch of diner: alle producten worden dagvers bereid en indien nodig aan boord zorgvuldig verder opgemaakt. Wij hebben een aantal all-in arrangementen samengesteld, zo weet u precies waar u aan toe bent. Heeft specifieke wensen dan voorzien wij u graag van maatwerk. Aan boord wordt er vaak gekozen voor een lopend buffet. Uiteraard is er ook meer mogelijk. Bijvoorbeeld van eenvoudige broodjeslunch tot een hoogstaand culinair walking diner. Misschien wilt u wel een ijscokar, een haringkar of een vis-fileershow met champagne? Ook dat kan bij ons aan boord. Waar naar toe met Amsterdam Boat Cruises? Regio Amsterdam heeft veel te bieden. De havens van Amsterdam bijvoorbeeld, deze zijn stoer en dynamisch. Met de Stan Huygens kunt  door de stad en de grachtengordel varen. In de nabijheid van onze opstaplocatie is over het algemeen voldoende parkeergelegenheid. Stapt u liever ergens anders op of vaart u liever een andere route? Wij gaan graag met u om tafel om de mogelijkheden te bespreken. Wat dacht u bijvoorbeeld van een vaartocht over de prachtige rivier de Amstel. Prijzen van een eigen partyschip De kosten zijn afhankelijk van uw wensen. Wij hebben voor ieder budget al een aantal arrangementen zorgvuldig uitgewerkt. Gaat u liever voor maatwerk? In een kennismakingsgesprek worden al uw wensen vertaald in een maatwerkofferte. Nieuwsgierig geworden? Bij ons maakt u kostbare herinneringen die u hopelijk nog lang met u meedraagt. Daarentegen is het afhuren van een eigen partyschip voor de meesten geen dagelijkse kost. U bent daarom van harte welkom om persoonlijk kennis te komen maken met de rederij en haar vloot. Onze adviseurs zijn zeer gedreven en ervaren. Wij zijn pas tevreden als u dat bent. Kortom: een persoonlijke benadering en kwaliteit staan voorop. Belt u ons voor een afspraak: 020 820 11 11

pagina: Borrelcruise

Onze schepen zijn uitermate geschikt voor feesten en speciale gelegenheden op het water, ook voor een aangeklede borrel kunt bij ons terecht. U kunt de vaartocht van ‘A tot Z’ zelf samenstellen. Onze gespecialiseerde verkoopafdeling beschikt over ruime ervaring en weet uw wensen exact te vertalen naar een passende offerte. Iets te vieren? Nodig uw gasten uit aan boord van één van onze schepen en borrel in stijl midden in de meest dynamische haven van het land of in de grachtengordel. Een borrel aan boord is uitermate geschikt voor zowel grote als kleine gezelschappen. Dit kan met een gezelschap tot 25 personen op de Stan Huygens. Heeft u meerdere gasten, met een maximum van 160, dan biedt de River Dream uitkomst. De borrel is volledig naar wens samen te stellen. Onze schepen zijn voorzien van een goed geoutilleerde scheepsbar. U kunt de consumpties afkopen of op nacalculatie laten berekenen. Vele van onze gasten kiezen tevens voor een borrelarrangement. Deze hebben wij in diverse uitvoeringen. Er zijn eenvoudige arrangementen met luxe zoute koekjes en nootjes en borrelhapjes. Uiteraard kunt u ook kiezen voor wat meer luxe. Denk hierbij aan een luxe borrelplank per tafel met luxe hapjes, kazen en charcuterie. Mocht u de borrel nog verder willen aankleden kunnen wij ook zorgen voor (live)entertainment. Door de jaren heen hebben wij een flink bestand gevarieerde bestand opgebouwd met daarin live-acts, bandjes, dj’s, solo artiesten, sprekers, cabaretiers e.d. hier zit zekers iets naar uw smaak tussen. Voordelen van een borrel aan boord is dat u maar twee keer handen hoeft te schudden. Iedereen is vrijwel altijd op tijd en na afloop gaan uw gasten weer tegelijk weg. Bij Amsterdam Boat Cruises wordt u als organisator volledig ontzorgd. U gaat tevreden van boord en denkt nog vaak met plezier terug aan deze borrelvaartocht.

Een borrel aan boord bij Amsterdam Boat Cruises is altijd geslaagd. Wij leggen de loopplank graag voor u uit.

Neem contact op

pagina: Cruise met spreker

Onze schepen zijn uitermate geschikt voor feesten en speciale gelegenheden op het water, zowel zakelijk als privé. U kunt de vaartocht van ‘A tot Z’ zelf samenstellen. Onze gespecialiseerde verkoopafdeling beschikt over ruime ervaring en weet uw wensen exact te vertalen naar een passende offerte. Om de vaart extra aan te kleden en uw gasten te verassen met iets niet alledaags, bevelen wij aan een vaartocht onder begeleiding van een spreker. Uiteraard bepaald u zelf hoelang- en hoe vaak er tijdens de vaartocht wordt gesproken. Het havengebied en de stad Amsterdam hebben al vele mensen weten inspireren en fascineren. Met een passende spreker komt de omgeving nog meer tot leven. Misschien wilt u met uw privégezelschap wel luisteren naar een stukje prachtige poëzie. Het kan ook zijn dat u uw collega’s of zakenpartners wilt inspireren met een mooie voordracht over thema’s zoals geschiedenis, kunst en cultuur, lifestyle antropologie of biologie. Maak uw wensen bij ons kenbaar en wij gaan voor u op zoek naar de ultieme spreker voor uw vaar-event. Neem contact op

pagina: Vergaderarrangement

Onze schepen zijn uitermate geschikt voor feesten en speciale gelegenheden op het water. Ook voor een business meeting in stijl kunt u bij ons terecht. Dit kan met een gezelschap tot 25 personen op de Stan Huygens. Heeft u meerdere gasten, met een maximum van 140, dan biedt de River Dream uitkomst. U kunt de vaartocht van ‘A tot Z’ zelf samenstellen. Onze gespecialiseerde verkoopafdeling beschikt over ruime ervaring en weet uw wensen exact te vertalen naar een passende offerte. Omdat u vaart in één van de drukste havens van het land of in de grachtengordel krijgt uw meeting een hele andere dynamiek. Krijgt u buitenlandse gasten? Ook dan is een business meeting op het water de ideale wijze om zaken te doen en de sleutel tot succes. Het uitzicht naar buiten wisselt voortdurend en verveelt nooit. Freddy Heineken nodigde niet voor niets zijn zakenpartners met regelmaat uit op de luxe Stan Huygens. Voor de meeting kunnen wij het schip naar uw wens aankleden en waar nodig voorzien van uw bedrijfsuitingen. Op audiovisueel gebied kunnen wij u passende middelen aanreiken om zo doende de meeting tot een succes te maken. De bemanning zorgt dat het u en uw gasten aan niets ontbreekt. De verzorging wordt op basis van uw persoonlijke wensen samengesteld. De mogelijkheden zijn zeer uiteenlopend. Naast consumpties kunnen wij ook gebak aanleveren met bedrijfslogo. Als u de meeting wenst te onderbreken voor een lunch hoeft u niet van boord. Wij beschikken over een goede huiscateraar en zijn u graag van dienst. Of het nu gaat over een eenvoudige quicklunch of een luxe lunchbuffet, voor beide bent bij ons aan het juiste adres.

Amsterdam Boat Cruises is uw graag van dienst. Wij leggen de loopplank voor u uit.

Neem contact op

pagina: Over ons

Rederij Amsterdam Boat Cruises is onderdeel van Rederij van Hulst. Dit is van oorsprong een echt familiebedrijf. Voordat enkele jaren geleden er nieuwe partners in de rederij kwamen, heeft het echtpaar Van Hulst ruim 40 jaar hard gewerkt aan de rederij. De heer Van Hulst werkt nog steeds samen met de nieuwe partners in de rederij. Zijn ruime kennis en ervaring in de rederijbranche zijn zeer waardevol. Met de jaren heeft Rederij van Hulst zich gespecialiseerd in culinaire rondvaarten, dagtochten en feesten op het water. De rederij is een begrip in de Groene Hart regio voor evenementen op water. Door toename van het werk is de rederij flink gegroeid. Het kantoor is gevestigd in Katwijk. Vanaf 2017 is de vloot gefaseerd vervangen. De oudere schepen hebben ruimte gemaakt voor prachtige nieuwbouwschepen. Deze zijn onder toeziend oog van Dhr. Van Hulst sr. in eigen beheer ontworpen, gebouwd en afgewerkt. Het onderhoud vindt plaats achter het kantoor op de eigen scheepswerf met een heus droogdok. Door diverse uitbreidingen hebben is de dekking in de regio compleet gemaakt en beschikt Rederij van Hulst als enige rondvaartbedrijf in het Groene Hart over afvaartlocaties in Warmond, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Noordwijk, Noordwijk-Binnen, Sassenheim en Katwijk aan Zee.” De rederij Amsterdam Boat Cruises is tot stand gekomen door een samenwerking aan te gaan met Port of Amsterdam en Amports met als doel:  de realisatie van permanente rondvaartactiviteiten in het havengebied van Amsterdam. De basis is een twee uur durende havenrondvaart voor de consumentenmarkt. Daarnaast wordt de zakelijke markt optimaal bediend doormiddel van gepassioneerd maatwerk. Amsterdam Boat Cruises neemt haar passagiers mee in een meeslepend verhaal dat het verleden, heden en toekomst van de Amsterdamse Haven vertelt. Tijdens de vaart komen vijf generatie Amsterdammers aan het woord. Zij vertellen gepassioneerd over hun verbondenheid met de haven.  Het havengebied is groots en dynamisch en heeft zeer vooruitstrevende ambities die aan boord bij Amsterdam Boat Cruises een podium krijgen. De vaartochten door het havengebied worden uitgevoerd met de River Dream. Zij is het tweelingzusje van de MPS River Queen van Rederij van Hulst. De River Dream weet een ieder te imponeren met haar prestigieuze verschijning. De grote glaspartijen en het 360graden panoramaraam in het voorschip geven een fantastisch uitzicht. Bij mooi weer geniet men ook vanaf het panoramadek. Vanaf daar heeft u ongelimiteerd uitzicht over de Haven. Dit hypermoderne geruisloze schip wordt, naast de reguliere rondvaarten, gebruikt als partyschip en locatie voor (zakelijke) bijeenkomsten. Amsterdam Boat Cruises heeft ook een divisie voor luxe tours. Deze markt wordt bediend met de volledig elektrische luxe salonboot “Stan Huygens”, het voormalige schip van Freddy Heineken. Een markante en ongeëvenaarde verschijning op het water. Dat is de Stan Huygens! Stap aan boord en waan u in een wereld van luxe. Het schip is uitermate geschikt voor kleine (zakelijke) bijeenkomsten.

Wij leggen graag de loopplank voor u uit. Namens het Team van Amsterdam Boat Cruises wensen wij u van harte welkom aan boord!

pagina: Afvaartlocatie

Afvaartlocatie Onze afvaartlocatie bevindt zich in City Marina IJdok, gelegen op loopafstand van het centraal station en vlakbij de Jordaan en de Haarlemmerdijk. Deze haven ligt direct aan het IJ in het centrum van Amsterdam, naast het zonnige terras van het nieuwe hotel van de hotelketen Room Mate. Binnen 12 minuten loopt u vanaf het centraal station naar onze aanlegsteiger. Het adres van onze afvaartlocatie is IJdok in Amsterdam. Met het openbaar vervoer: Het Amsterdam centraal station is uiteraard heel eenvoudig te bereiken via bus en trein. Vanaf het Amsterdam centraal station is het 12 minuten lopen naar onze aanlegsteiger in City Marina IJdok. Wij vragen u om tenminste 15 minuten voor vertrek aanwezig te zijn bij onze afvaartlocatie, houdt u dus rekening met de tijd die u nodig heeft om vanaf het Amsterdam Centraal station naar ons toe te komen. Met de auto: Parkeren kunt u eenvoudig in parkeergarage Interparking IJdok direct gelegen naast City Marina IJdok. Als navigatieadres kunt u IJdok 2, 1013 MM Amsterdam invoeren. Parkeergarage Interparking IJdok is 24/7 geopend en meer informatie vindt u op: https://parkereninijdock.nl/informatie/

pagina: Schip Stan Huygens

Een markante en ongeëvenaarde verschijning op het water. Dat is de Stan Huygens! Dat zag ook biermagnaat Freddy Heineken, die jarenlang met dit schip door de Amsterdamse grachten voer. Stap aan boord en waan u in een wereld van luxe. De Stan Huygens is het VIP schip van de vloot en de limousine op het water.   Dit exclusieve iconische schip is gebouwd in 1991. De Stan Huygens kreeg haar huidige interieur in 2015 tijdens een uitgebreide renovatie. Tijdens de renovatie is de oude scheepsdiesel vervangen voor een elektromotor. De Stan Huygens biedt plaats aan selecte groepen t/m 35 personen. Het interieur is tijdloos en ademt luxe uit. De salon bestaat uit 5 vaste, met leder, bekleden ronde banken. De grote glaspartijen en het glazen dak zorgen voor veel daglicht en een prachtig uitzicht. Met mooi weer kunnen de ramen worden neergelaten. Er zijn twee compleet uitgeruste bars. Het schip heeft een uitgebreid lichtplan waardoor iedere gewenste sfeer kan worden neergezet. Rolstoelgebruikers kunnen dit schip helaas niet betreden vanwege de steile toegangstrap. Culinair komt u niets te kort. Geniet bijvoorbeeld van een voortreffelijk walking diner. Buffetten zijn i.v.m. de ruimte mogelijk t/m 25 personen. Met haar formaat is de Stan Huygens geschikt voor intiemere gezelschappen die waarde hechten aan luxe en comfort. De Stan Huygens is in het bijzonder ook geschikt voor de zakelijk markt. Of het nu gaat om een afdelingsuitje, vergaderen, jubileumviering of u wilt indruk maken op uw (inter)nationale gasten. Met de Stan Huygens gaat u voor stijl en exclusiviteit.
Afmetingen LxBxH: 20,76m / 4,54m / 1,94m Tonnage: 48 ton (ongeladen) Voorstuwing: Elektrische aandrijving 45Kw Thuishaven: Amsterdam Max. passagiers: 40 – 35 rondvaart / party opstelling – 30 (walking) diner opstelling – 25 buffetopstelling
Verder beschikt het schip over: – 5 rondzits en wat losse stoelen. – Luxe interieur – Modern uitgebreid lichtplan – Grote raampartijen (beweegbaar) – Goed geoutilleerde bars – Moderne geluidsinstallatie met audiostreaming via bluetooth, cd, microfoon. – 100% Elektrische motoren – Verwarming – Toilet Let op! De Stan Huygens beschikt niet over: – Invalide lift – Buitenruimte
Meer informatie? Zin in een vaartocht vandaag, morgen of binnenkort? Dat kan! Bel voor beschikbaarheid naar Amsterdam Boat Cruises 020 8020 11 11. Ook voor een feestje of arrangement vanuit uw hotel is de Stan Huygens de ideale partyboot. Voor kleine en grote groepen, jong én oud! Neem contact op

Maak mooie herinneringen op een prachtig schip

pagina: Zakelijke bijeenkomsten & Feesten

Een markante en ongeëvenaarde verschijning op het water. Dat is de Stan Huygens! Stap met uw gasten aan boord en baad uzelf in luxe. De Stan Huygens is het VIP schip van de vloot en beweegt zich als een limousine door het water.  Met De Stan Huygens wordt iedere vaartocht een groot succes. U kunt de vaartocht van ‘A tot Z’ zelf samenstellen. Onze gespecialiseerde verkoopafdeling beschikt over ruime ervaring en weet uw wensen exact te vertalen naar een passende offerte. Dit iconische schip doet al bijna 30 jaar trouwe dienst in Amsterdam. Het schip kreeg haar huidige interieur in 2015. Sindsdien vaart het schip elektrisch en daarmee is zij klaar voor de toekomst. De grote glaspartijen zorgen voor veel daglicht en een prachtig uitzicht. Bij mooi weer kunnen de raampartijen open. Het schip biedt plaatst aan circa 25 tot 30 personen. Het vaargebied van het schip is Amsterdam. Regio Amsterdam heeft veel te bieden. U kunt bijvoorbeeld door de stad en de grachtengordel varen. In de nabijheid van onze opstaplocatie is over het algemeen voldoende parkeergelegenheid. Stapt u liever ergens anders op? U hoeft uiteraard niet in Amsterdam in te schepen. Wij kunnen het schip, in overleg, ook naar de door u gewenste locatie voorvaren. De Stan Huygens heeft een goed geoutilleerde scheepsbar. De catering is afkomstig van onze huiscateraar. Of het nu gaat over ontbijt, lunch of diner: alle producten worden dagvers bereid en indien nodig aan boord zorgvuldig verder opgemaakt. Wij hebben een aantal all-in arrangementen samengesteld, zo weet u precies waar u aan toe bent. Heeft u specifieke wensen dan voorzien wij u graag van maatwerk. Wat dacht u bijvoorbeeld van een hoogstaand culinair walking diner? De Stan Huygens is bij uitstek geschikt voor de zakelijke markt. Of het nu gaat om een afdelingsuitje, vergadering, zakenlunch, jubileumviering, of u wilt indruk maken op uw (inter)nationale gasten: met de Stan Huygens gaat u voor stijl en exclusiviteit.

De mogelijkheden bij Amsterdam Boat Cruises zijn ongekend. Wij gaan graag de uitdaging aan om ook uw zakelijk evenement tot een succes te maken.

Neem contact op

pagina: Dinner Cruise

Wilt u zich ook even Freddy voelen? Dat kan! De kapitein en bemanning ontvangen u graag voor een luxe dinercruise op de Amsterdamse grachten. Stap aan boord en baad uzelf in luxe. De Stan Huygens is het VIP schip van de vloot en beweegt zich als een limousine door het water. De oude scheepsdiesel is vervangen door een elektromotor waardoor het bijzonder stil is aan boord. De luxe ingerichte salon bestaande uit vijf vaste, met leder beklede halfronde banken, die u kunt reserveren. De grote glaspartijen zorgen voor veel daglicht en een prachtig uitzicht. De bijzondere verschijning op de Amsterdamse grachten werd destijds opgemerkt door biermagnaat Freddy Heineken. Hij voer jarenlang met dit schip door de grachtengordel. Hierbij genoot hij van de culinaire hoogstandjes van chef-kok Joop Braakhekke. U kunt dit nu ook meemaken aan boord van één van onze exclusieve dinercruises. U ontdekt de pareltjes van de hoofdstad in een intieme en exclusieve setting, terwijl u geniet van een voortreffelijk meergangendiner. Uiteraard kunt u hier ook een bijpassend voortreffelijk wijnarrangement aan toevoegen. De culinaire hoogwaardige gerechten in combinatie met de uitstekende wijnen en een prachtig uitzicht maken deze dinercruise tot een onvergetelijke ervaring voor u en uw gezelschap. Menu Stan A. (5-gangen) Amuse: - Amsterdamse ossenworst met kwartelei en Zaanse mayonaise Voorgerechtjes: - Spiesjes van bio kaas uit Schermerhorn en Amsterdams zuur - Blini’s met gerookte zalm en haringkaviaar - Glaasjes met salade van Texels lam, zwarte linzen en gedroogde vijgen - Schaal met vers gebakken brood, gezouten boter en tapenades Soep in tumblers: - Licht gebonden preisoep met gerookte zalm Warm gerecht: - Zacht gegaarde kalfsoester met kruidenjus, suger snaps en aardappeltaartje Desserts: - Glaasjes gevuld met mousse, bavarois en vers fruit vanaf de bar geserveerd Menu Stan B. (5-gangen) Amuse: - Zalm gegaard in Prosecco met wakame Voorgerechtjes: - Glaasjes salade van gerookte eendenborst met miso dressing - Bordjes gemarineerde  tomaat met mozzarella en zonnebloempitjes - Salades van biet, roodwortel, nootjes en geitenkaas Soep in tumblers: - Bouillabaisse rijk gevuld met mooie seizoen vis Warm gerecht: - Tortellini van spinazie en ricotta, saus van rode pesto, krokant van parmaham en geschaafde pecorino Dessert: - Triffle van mousse, bavaroise, chocolade en vers fruit in een mooi wijnglas gepresenteerd Menu Stan C. (5-gangen) Amuse: - Diverse smaakvolle moleculaire lolly’s van eend, geitenkaas en tomaat Voorgerechtjes: - Bordje Coquillecarpaccio met kreeftenlak en wakame - Shooter Gazpacho met chilicress - Gemarineerd Lamskoteletje - Glaasje broccoli Pannacotta met truffel - Bordje Antipasti Mediteraan - Vers gebakken brood, humus en tapenade Soep in tumblers: - Velouté van wilde spinazie en gerookte paling Warm gerecht: - Gebraden ossenhaas, saus van port en balsamico, fondant aardappel, koolrabi en krokant van schorseneer Desserts (3 p.p.): - Glaasjes met tiramisu classico - Glaasjes pannacotta van rood fruit - Schuim van abrikozen - Macarons - Mousse van vanille met gedroogd fruit en amandelen Menu Stan D. (5-gangen) Amuse: - Diverse smaakvolle moleculaire lolly’s van eend, geitenkaas en tomaat Voorgerechtjes: - Zeeuwse oesters - Wekpotjes met ecrevisse (kreeftenstaartjes) in Prosecco - Bruscetta’s met runderlende en truffelmayonaise - Salade tabouleh, couscous, komkommer, munt en rode paprika - Cocktailtjes van Hollandse garnalen - Vers gebakken brood met babaganoush en gezouten boter Soep in tumblers: - Lichtgebonden soep van gebrande gele paprika’s en ecrevisse Warm gerecht: - Riddervisfilet, in zachte saus van nouilly prat, gamba, met gesmoorde venkel, puree van aardappel en bospeen en crazy pea Dessert: - Triffle, met mooi vers fruit, couilis, chocolade, cake, bavaroise en mousse in een mooi wijnglas gepresenteerd Duur Cruise: Vanaf 2,5 uur Prijzen vanaf: €139,00 op basis vanaf 12 personen (Max. capaciteit 30 personen)

                               (*Excl. vermakelijkheidsretributie (VMR) en BTW)

Mogen wij u naar uw tafel begeleiden, voor een fantastische avond uit?

Neem contact op

pagina: Over ons

Rederij Amsterdam Boat Cruises is onderdeel van Rederij van Hulst. Dit is van oorsprong een echt familiebedrijf. Voordat enkele jaren geleden er nieuwe partners in de rederij kwamen, heeft het echtpaar Van Hulst ruim 40 jaar hard gewerkt aan de rederij. De heer Van Hulst werkt nog steeds samen met de nieuwe partners in de rederij. Zijn ruime kennis en ervaring in de rederijbranche zijn zeer waardevol. Met de jaren heeft Rederij van Hulst zich gespecialiseerd in culinaire rondvaarten, dagtochten en feesten op het water. De rederij is een begrip in de Groene Hart regio voor evenementen op water. Door toename van het werk is de rederij flink gegroeid. Het kantoor is gevestigd in Katwijk. Vanaf 2017 is de vloot gefaseerd vervangen. De oudere schepen hebben ruimte gemaakt voor prachtige nieuwbouwschepen. Deze zijn onder toeziend oog van Dhr. Van Hulst sr. in eigen beheer ontworpen, gebouwd en afgewerkt. Het onderhoud vindt plaats achter het kantoor op de eigen scheepswerf met een heus droogdok. Door diverse uitbreidingen hebben is de dekking in de regio compleet gemaakt en beschikt Rederij van Hulst als enige rondvaartbedrijf in het Groene Hart over afvaartlocaties in Warmond, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Noordwijk, Noordwijk-Binnen, Sassenheim en Katwijk aan Zee.” De rederij Amsterdam Boat Cruises is tot stand gekomen door een samenwerking aan te gaan met Port of Amsterdam en Amports met als doel:  de realisatie van permanente rondvaartactiviteiten in het havengebied van Amsterdam. De basis is een twee uur durende havenrondvaart voor de consumentenmarkt. Daarnaast wordt de zakelijke markt optimaal bediend doormiddel van gepassioneerd maatwerk. Amsterdam Boat Cruises neemt haar passagiers mee in een meeslepend verhaal dat het verleden, heden en toekomst van de Amsterdamse Haven vertelt. Tijdens de vaart komen vijf generatie Amsterdammers aan het woord. Zij vertellen gepassioneerd over hun verbondenheid met de haven.  Het havengebied is groots en dynamisch en heeft zeer vooruitstrevende ambities die aan boord bij Amsterdam Boat Cruises een podium krijgen. De vaartochten door het havengebied worden uitgevoerd met de River Dream. Zij is het tweelingzusje van de MPS River Queen van Rederij van Hulst. De River Dream weet een ieder te imponeren met haar prestigieuze verschijning. De grote glaspartijen en het 360graden panoramaraam in het voorschip geven een fantastisch uitzicht. Bij mooi weer geniet men ook vanaf het panoramadek. Vanaf daar heeft u ongelimiteerd uitzicht over de Haven. Dit hypermoderne geruisloze schip wordt, naast de reguliere rondvaarten, gebruikt als partyschip en locatie voor (zakelijke) bijeenkomsten. Amsterdam Boat Cruises heeft ook een divisie voor luxe tours. Deze markt wordt bediend met de volledig elektrische luxe salonboot “Stan Huygens”, het voormalige schip van Freddy Heineken. Een markante en ongeëvenaarde verschijning op het water. Dat is de Stan Huygens! Stap aan boord en waan u in een wereld van luxe. Het schip is uitermate geschikt voor kleine (zakelijke) bijeenkomsten.

Wij leggen graag de loopplank voor u uit. Namens het Team van Amsterdam Boat Cruises wensen wij u van harte welkom aan boord!

pagina: Ons schip

Maak kennis met de River Dream. Met haar prestigieuze verschijning weet zij een ieder te imponeren. Met haar vele luxe is iedere vaartocht een gegarandeerd succes! De grote glaspartijen en het 360graden panoramaraam in het voorschip geven een fantastisch uitzicht. Bij mooi weer geniet men ook vanaf het panoramadek. De Salon is ‘zeer’ ruim opgezet maar ademt door de klassieke betimmering een prettige sfeer. Daarnaast is de salon gelijkvloers en uitgerust met flexibel meubilair. Dit hypermoderne geruisloze schip is uitermate geschikt voor feesten en partijen. Vanuit de goed geoutilleerde bar en met onze vaste cateraar, kunnen wij u goed van dienst zijn. Of het nu gaat om een uitgebreid buffet, een luxe walking diner of maatwerk. De mogelijkheden zijn ongekend! De River Dream is uitermate geschikt voor de zakelijke markt. Een dermate geschikte locatie voor: vergaderingen, zakelijke bijeenkomsten, minibeurzen en productpresentaties. De neutrale kleurstellingen bieden de mogelijkheid om de salon een geheel eigen karakter te geven. Zo creëert u mogelijkheden om u bedrijfsidentiteit nog beter tot zijn recht te laten komen. Technische Details
 • Afmetingen LxBxH: 32,23m / 7,45m / 7,5m
 • Tonnage: 185 ton (ongeladen)
 • Voorstuwing: 330pk hoofdmotor / kopschroef 200pk
 • Thuishaven: Amsterdam
Max. passagiers: 220 (certificaat) - 170 rondvaartopstelling binnen / buitendek nog 50 - 135 diner opstelling met buffet - 180 partyopstelling (sta tafels) Beschikt verder over:
 • Goed geoutilleerde scheepsbar
 • Stijlvolle inrichting
 • Tafels met 4 of 6 zitplaatsen
 • Een ronde zithoek met een panoramisch zicht op het water
 • Grote raampartijen die zorgen voor veel lichtinval en een mooi uitzicht
 • Meerdere opstellingen mogelijk
 • Moderne geluidsinstallatie met microfoon, audiostreaming via bluetooth, CD
 • Presentatiemogelijkheden d.m.v. mobiele beameropstelling
 • Nagenoeg geruisloze scheepsmotor
 • Airco
 • Verwarming
 • Moderne toiletgroep
 • Invalidetoilet

pagina: Scholen - Educatief

Binnenkort meer informatie

pagina: Zakelijke bijeenkomsten & Feesten

Uw eigen partyschip in de regio Amsterdam e.o. Amsterdam Boat Cruises verhuurt partyschepen met klasse en uitstraling. Onze schepen zijn uitermate geschikt voor feesten en speciale gelegenheden op het water. Al onze schepen zijn stijlvol ingericht. Kwaliteit van afwerking staat hoog in ons vaandel. Alle schepen zijn van recente bouw en worden in eigen beheer zorgvuldig  onderhouden. Ze zijn multifunctioneel inzetbaar. Het interieur is veelal aan te passen aan de gelegenheid. Of het nu gaat om een staande receptie, zittend diner, bedrijfspresentatie of een feestavond: we richten het schip naar uw wens in. Amsterdam Boat Cruises: voor elke groepsgrootte Gaat u voor intimiteit en stijl dan biedt de Stan Huygens voor u uitkomt. U kunt hier terecht met een gezelschap tot circa 25 personen op de Stan Huygens. Heeft u meerdere gasten en behoefte aan ruimte dan biedt de River Dream uitkomst. Afhankelijk van de gekozen opstelling kan dit schip tot wel 180 gasten verwelkomen. Een lekker hapje en drankje De schepen hebben een goed geoutilleerde scheepsbar. De catering is afkomstig van onze huiscateraar. Of het nu gaat over ontbijt, lunch of diner: alle producten worden dagvers bereid en indien nodig aan boord zorgvuldig verder opgemaakt. Wij hebben een aantal all-in arrangementen samengesteld, zo weet u precies waar u aan toe bent. Heeft specifieke wensen dan voorzien wij u graag van maatwerk. Aan boord wordt er vaak gekozen voor een lopend buffet. Uiteraard is er ook meer mogelijk. Bijvoorbeeld van eenvoudige broodjeslunch tot een hoogstaand culinair walking diner. Misschien wilt u wel een ijscokar, een haringkar of een vis-fileershow met champagne? Ook dat kan bij ons aan boord. Nieuwsgierig geworden? Bij ons maakt u kostbare herinneringen die u hopelijk nog lang met u meedraagt. Daarentegen is het afhuren van een eigen partyschip voor de meesten geen dagelijkse kost. U bent daarom van harte welkom om persoonlijk kennis te komen maken met de rederij en haar vloot. Onze adviseurs zijn zeer gedreven en ervaren. Wij zijn pas tevreden als u dat bent. Kortom: een persoonlijke benadering en kwaliteit staan voorop. Belt u ons voor een afspraak: 020 820 11 11 Waar naar toe met Amsterdam Boat Cruises? Regio Amsterdam heeft veel te bieden. De havens van Amsterdam bijvoorbeeld, deze zijn stoer en dynamisch. Met de Stan Huygens kunt  door de stad en de grachtengordel varen. In de nabijheid van onze opstaplocatie is over het algemeen voldoende parkeergelegenheid. Stapt u liever ergens anders op of vaart u liever een andere route? Wij gaan graag met u om tafel om de mogelijkheden te bespreken. Wat dacht u bijvoorbeeld van een vaartocht over de prachtige rivier de Amstel. Prijzen van een eigen partyschip De kosten zijn afhankelijk van uw wensen. Wij hebben voor ieder budget al een aantal arrangementen zorgvuldig uitgewerkt. Gaat u liever voor maatwerk? In een kennismakingsgesprek worden al uw wensen vertaald in een maatwerk offerte. Neem contact op

pagina: Olie-vaart

Kop klein

Introductie Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis euismod, turpis vel malesuada dignissim, velit elit tempor odio, et hendrerit nibh lacus venenatis ex. Ut auctor diam nunc, eu consectetur arcu fermentum a. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Curabitur varius nisi at euismod volutpat. Suspendisse potenti. Integer varius scelerisque ligula, non efficitur est gravida vel. Praesent tristique condimentum arcu, vel placerat nibh interdum et. Proin at semper leo, ut hendrerit neque.

Koptekst

Vivamus porttitor metus risus, a gravida nunc feugiat vitae. Curabitur maximus efficitur rhoncus. Donec tincidunt nulla at condimentum vulputate. Cras placerat ornare velit ac euismod. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus. Maecenas efficitur arcu vitae sem sodales tincidunt. Maecenas et lacus elit. Sed in urna a lacus consectetur pretium placerat vel enim. Proin rhoncus consequat justo. Duis augue sem, congue sed ullamcorper pulvinar, suscipit eget ex. Vivamus pretium cursus erat ut sollicitudin. Curabitur sollicitudin purus in pellentesque vehicula. In condimentum tincidunt nibh non aliquet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris pulvinar sit amet risus non ultricies. Sed fermentum sollicitudin arcu sed tempor.

Koptekst

Ut lobortis sollicitudin dignissim. In vitae purus vitae nisl malesuada mollis. Donec tellus augue, pellentesque non tincidunt eget, tempor ut massa. Pellentesque diam lorem, semper eget gravida quis, consequat ut libero. Fusce hendrerit felis euismod, rhoncus ipsum nec, sollicitudin felis. Duis erat nunc, faucibus in consectetur nec, egestas sit amet massa. Maecenas quis sapien sagittis, interdum dui quis, scelerisque ipsum. Button

pagina: Energietransitie/circulaire haven

Kop klein

Introductie Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis euismod, turpis vel malesuada dignissim, velit elit tempor odio, et hendrerit nibh lacus venenatis ex. Ut auctor diam nunc, eu consectetur arcu fermentum a. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Curabitur varius nisi at euismod volutpat. Suspendisse potenti. Integer varius scelerisque ligula, non efficitur est gravida vel. Praesent tristique condimentum arcu, vel placerat nibh interdum et. Proin at semper leo, ut hendrerit neque.

Koptekst

Vivamus porttitor metus risus, a gravida nunc feugiat vitae. Curabitur maximus efficitur rhoncus. Donec tincidunt nulla at condimentum vulputate. Cras placerat ornare velit ac euismod. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus. Maecenas efficitur arcu vitae sem sodales tincidunt. Maecenas et lacus elit. Sed in urna a lacus consectetur pretium placerat vel enim. Proin rhoncus consequat justo. Duis augue sem, congue sed ullamcorper pulvinar, suscipit eget ex. Vivamus pretium cursus erat ut sollicitudin. Curabitur sollicitudin purus in pellentesque vehicula. In condimentum tincidunt nibh non aliquet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris pulvinar sit amet risus non ultricies. Sed fermentum sollicitudin arcu sed tempor.

Koptekst

Ut lobortis sollicitudin dignissim. In vitae purus vitae nisl malesuada mollis. Donec tellus augue, pellentesque non tincidunt eget, tempor ut massa. Pellentesque diam lorem, semper eget gravida quis, consequat ut libero. Fusce hendrerit felis euismod, rhoncus ipsum nec, sollicitudin felis. Duis erat nunc, faucibus in consectetur nec, egestas sit amet massa. Maecenas quis sapien sagittis, interdum dui quis, scelerisque ipsum. Button

pagina: Cacao-vaart

Niet veel mensen weten dat de Amsterdamse haven de grootste haven ter wereld voor de import van cacaobonen is. Alle faciliteiten zijn in de haven van Amsterdam beschikbaar, van overslag- tot productiefaciliteiten. Grote spelers in de cacao-industrie, zoals Cargill, OLAM en Dutch Cocoa, hebben zich in het Amsterdamse havengebied gevestigd. Bedrijven die cacao verwerken en opslaan zijn CWT Commodities, Katoen Natie, Vollers, Steinweg-Handelsveem, HD Cotterell, ACS en DSV. De haven van Amsterdam heeft uitstekende achterlandverbindingen voor het transport van cacao. Denk aan water, spoor, weg en lucht. Het Amsterdamse havengebied biedt ook uitstekende faciliteiten voor de binnenscheepvaart. Veel cacaoterminals hebben een rechtstreekse aansluiting op de regelmatige binnenvaartshuttles naar andere landen in Europa. Tijdens onze Cacaovaart komt u alles te weten over de rol die cacao in de geschiedenis van de haven speelde en nog steeds speelt. Een half miljoen tot 600.000 ton cacao wordt jaarlijks opgeslagen in de Amsterdamse haven. In Amsterdam ligt ongeveer een derde van de totale wereldvoorraad aan cacao. De hele wereld winkelt dan ook in Amsterdam voor cacaopoeder, boter en cacaomassa. Tijdens de vaart is het mogelijk om van boord te gaan bij de duurzaamste chocoladefabriek van de wereld. Chocolatemakers. Tijdens een exclusieve tour door de fabriek laten zij zien hoe èchte chocola gemaakt wordt, van boon tot reep. In de fabriek aan de haven van Amsterdam doen ze alles zelf. Zij zijn het enige Nederlandse chocoladebedrijf dat elke schakel in de keten zelf in de hand heeft. Hierdoor kunnen ze deze zo duurzaam mogelijk houden.  Ieder jaar brengt het zeilschip de Tres Hombres de nieuwe oogst biologische en fairtrade cacao uit de Dominicaanse republiek. Dit schip vaart volledig emissievrij: het heeft geen motor, de hele tocht wordt uitsluitend zeilend op wind gevaren! Per tocht komen gemiddeld 143 zakken Trinitario cacao à 70 kg over, dus 10.000kg. Chocolatemakers koopt hoge kwaliteit biologische cacao direct bij de boeren in Congo, Peru en de Dominicaanse Republiek. Dit doen ze voor een goede & eerlijke prijs. Neem contact op

pagina: Thematische vaarten

Een moderne haveninfrastructuur, ultramoderne circulaire economie-ondernemingen en veel ruimte om te groeien. Port of Amsterdam biedt de fundering waarop start-ups, scale-ups en intensievere projecten en bedrijven hun volgende stap richting een wereld zonder afval kunnen rusten. Port of Amsterdam gelooft ze dat de circulaire economie dé toekomst voor bedrijven en industrie is. De circulaire economie is dan ook een focuspunt in de strategie van Port of Amsterdam. Ter ondersteuning van innovatieve nieuwe oplossingen breiden zij continu hun infrastructuur en faciliteiten uit. Het doel van Port of Amsterdam is om de belangrijkste circulaire economie hotspot van Europa te worden. Amsterdam Boat Cruises biedt in samenwerking met Amports en Port of Amsterdam op aanvraag van bedrijven, reisbureaus, touroperators, scholen en universiteiten speciale thematische vaarten aan op het gebied van o.a. Cacao, Energie transitie/circulaire haven, Agribulk, Olie, Urban Architecture, Staal, Automotive logistics, Circulaire bouw. Onder leiding van een professional maken wij een mooie rondvaart door de haven en komt u alles te weten over desbetreffend thema. De rondvaart kan desgewenst worden uitgebreid met een bezoek aan een thema gerelateerd bedrijf. De Thematische vaarten worden uitsluitend op aanvraag en op basis van beschikbaarheid uitgevoerd. Neem contact op

pagina: Zaanse Schans

In Amsterdam noord, aan de steiger van de voormalige historische NDSM werf, ligt het schip voor u gereed. De trossen gaan los en na afvaart zitten we direct op het IJ, waar we tussen de vrachtschepen en wellicht een passerend cruise schip koers zetten naar Zaandam. We varen o.a. door het havengebied van Amsterdam, de op één na grootste haven van Nederland. De vaartocht naar de Zaanse Schans duurt ongeveer 2 uur. Bij mooi weer is het genieten op het panoramadek van het schip, waar u onbelemmerd zicht heeft op de grootste cacao- en benzinehaven van de wereld, Port of Amsterdam, oftewel; de haven van Amsterdam, en later heeft u een prachtig mooi uitzicht over de Zaan en de Zaanse Schans. Bij slecht weer heeft u het comfort van het luxe binnenverblijf van het schip, waar zich ook de catering bevindt. Na de schutting in de Wilhelminasluis varen we de Zaan op. Dit was vanaf 1800 het centrum van de ‘food industry’. Vooral cacao import door de Amsterdamse haven leidde tot groei en bloei van aanvankelijk kleine bedrijfjes zoals Blooker en Van Houten cacao. Maar ook grote namen zoals Verkade, Lassie, Droste, Duyvis en Bruynzeel hebben hier hun roots. De vaartocht over de Zaan door ’s wereld oudste industriegebied biedt uitzichten op oude pakhuizen en de historische fabrieken. We meren af bij de Zaanse Schans. Hier heeft u 2 uur de tijd om rond te lopen en het dorp te verkennen. Wat niet veel mensen weten, is dat de Zaanse Schans een woon-werkgebied is anno 1850, wat vrij toegankelijk is om te bezoeken. Het bestaat al sinds 1961. U treft hier de eerste kruidenierswinkel van de heer Albert Heijn. Zijn latere supermarktconcern dat uitgroeide tot Ahold heeft nog steeds zijn hoofdkantoor in Zaanstad. Verder zijn de plaatselijke molens beroemd. U kunt er een paar bezichtigen en hun producten kopen: specerijen en mosterd. Nadat we door de Wilhelminasluis gegaan zijn komen we uit op Zijkanaal ‘G’ en al snel zitten wij op ’t IJ. Hier varen we tussen de zeescheepvaart van- en naar de Noordzee. Tenslotte meren we af in Amsterdam noord aan de steiger van de voormalige historische NDSM werf. Met het gratis NDSM pontje naast onze afmeerlocatie bent u in 20 minuten aan de overkant van ’t IJ bij Amsterdam centraal. Zo heeft u in één dag per boot en te voet ons mooie Nederlandse cultureel erfgoed in de Zaanstreek ervaren- een fantastische ervaring!

Heeft u een kortingscode?

Kortingscodes dienen per persoon ingevuld te worden. Heeft u meerdere kortingscodes? Maak dan aparte boekingen per kortingscode per persoon.

Overige informatie

 • Gratis voor kinderen t/m 2 jaar
 • Ontvang je ticket(s) direct per mail
 • Inclusief vermakelijkheids-belasting
 • Tijdens de vaart is er een kleine kaart beschikbaar, met een assortiment dranken en etenswaren
 • Het is niet toegestaan om eigen drank of etenswaren aan boord te nuttigen
Rondvaart van ca. 6 uur (Retour Zaanse Schans) Amsterdam - Zaanse Schans - Amsterdam De rondvaart bezoek de Zaanse Schans van Amsterdam Boat Cruises duurt inclusief in- en uitschepen en bezoek Zaanse Schans ca. 6 uur. Prijzen: Kassaprijs ticket volwassenen: € 49,50 Kassaprijs ticket kinderen: € 44,50 Onlineprijs ticket volwassenen: € 39,50 Onlineprijs ticket kinderen: € 34,50 Boek uw tickets Rondvaart van ca. 2 uur (Amsterdam - Zaanse Schans) Amsterdam - Zaanse Schans De rondvaart Amsterdam - Zaanse Schans duurt inclusief in- en uitschepen ca. 2 uur. Prijzen: Kassaprijs ticket volwassenen: € 29,50 Kassaprijs ticket kinderen: € 24,50 Onlineprijs ticket volwassenen: € 22,50 Onlineprijs ticket kinderen: € 17,50 Boek uw tickets Rondvaart van ca. 2 uur (Zaanse Schans - Amsterdam) Zaanse Schans - Amsterdam De rondvaart Zaanse Schans - Amsterdam duurt inclusief in- en uitschepen ca. 2 uur. LET OP: afvaartlocatie Kalverringdijk 25, 1509 BT Zaandam Prijzen: Kassaprijs ticket volwassenen: € 29,50 Kassaprijs ticket kinderen: € 24,50 Onlineprijs ticket volwassenen: € 22,50 Onlineprijs ticket kinderen: € 17,50 Boek uw tickets

Amsterdam Boat Cruises legt de loopplank voor u uit!

pagina: Havenbrunch

Beleef de Amsterdamse zeehaven van dichtbij onder het genot van een heerlijke Amsterdams brunch buffet.

Stap aan boord van de nieuwe havenrondvaart van Amsterdam Boat Cruises, officieel partner van Port of Amsterdam en word onderdeel van het heden, verleden en de toekomst van de Amsterdamse haven. De plek waar alles groots en meeslepend is. Hoewel Amsterdam zich in de 17de eeuw ontwikkelde tot een belangrijke wereldhaven, wordt de basis van de huidige Europese zeehaven gelegd tijdens de opkomst van de industriële revolutie in de 19e eeuw. Het nieuwe Noordzeekanaal bood in tegenstelling tot de Zuiderzeeroute een kortere, directe verbinding met de Noordzee. Dit stimuleerde overzeese handel en daarmee ontstond de Amsterdamse havenregio, waartoe ook de zeehavens van IJmuiden (Velsen), Beverwijk en Zaanstad behoren. Na het inschepen gaan de trossen los en leert u de 4de zeehaven van Europa kennen aan de hand van vijf generaties Amsterdammers. Hun levensloop voltrekt zich parallel aan de ontwikkeling van het gebied en maakt het avontuur menselijk en dynamisch. Alsof u er zelf bij bent! De Amsterdamse havenregio telt in totaal meer dan 800 haven gerelateerde bedrijven. Traditioneel en vooruitstrevend. Waar ooit Fords Mustang en Datsuns op de kades stonden voor Europese distributie haal je nu je elektrische Tesla op. Hier wordt straks op grote schaal waterstof opgewekt en gedistribueerd, slaan we steeds meer biobrandstoffen op in olieterminals en zetten we afval om in energie voor de Amsterdamse metropoolregio. Bij mooi weer is het genieten op het panoramadek van het schip, waar u onbelemmerd zicht heeft op de grootste cacao- en benzinehaven van de wereld, die ook rap aan het veranderen is. Bij slecht weer heeft u het comfort van het luxe binnenverblijf van het schip, waar zich ook de catering bevindt. Arrangement:
 • Dagverse soep
 • Grove rundvleessalade
 • Verschillende soorten molenaarsbrood wit/meergranen/donker en croissants
 • Verschillende vleeswaren: fricandeau, kipfilet en filet Americain
 • Verschillende kaassoorten: Old Amsterdam en jonge kaas
 • Haring stukjes met Amsterdamse uitjes
 • Amsterdamse kroket
 • Cupjes jam en boter
Rondvaart van 2 uur De havenrondvaart met Amsterdams brunch buffet van Amsterdam Boat Cruises duurt inclusief in- en uitschepen 2 uur.

Prijzen en overige informatie

Kassaprijs ticket volwassenen: € 57,50 Kassaprijs ticket kinderen: € 42,50 Onlineprijs ticket volwassenen: € 47,50 Onlineprijs ticket kinderen: € 37,50

Heeft u een kortingscode?

Kortingscodes dienen per persoon ingevuld te worden. Heeft u meerdere kortingscodes? Maak dan aparte boekingen per kortingscode per persoon.

Overige informatie

 • Gratis voor kinderen t/m 2 jaar
 • Ontvang je ticket(s) direct per mail
 • Inclusief vermakelijkheids-belasting
 • Tijdens de vaart is er een kleine kaart beschikbaar, met een assortiment dranken en etenswaren
 • Het is niet toegestaan om eigen drank of etenswaren aan boord te nuttigen

Amsterdam Boat Cruises legt de loopplank voor u uit!

Boek uw tickets

pagina: Havenrondvaart 2 uur

Beleef de Amsterdamse zeehaven van dichtbij

Stap aan boord van de nieuwe havenrondvaart van Amsterdam Boat Cruises, officieel partner van Port of Amsterdam en word onderdeel van het heden, verleden en de toekomst van de Amsterdamse haven. De plek waar alles groots en meeslepend is. Hoewel Amsterdam zich al in de 17de eeuw ontwikkelde tot een belangrijke wereldhaven, wordt de basis van de huidige Europese zeehaven gelegd tijdens de opkomst van de industriële revolutie in de 19e eeuw. Het nieuwe Noordzeekanaal bood in tegenstelling tot de Zuiderzeeroute een kortere, directe verbinding met de Noordzee. Dit stimuleerde overzeese handel en daarmee ontstond de Amsterdamse havenregio, waartoe ook de zeehavens van IJmuiden (Velsen), Beverwijk en Zaanstad behoren. Na het inschepen gaan de trossen los en leert u de 4de zeehaven van Europa kennen aan de hand van vijf generaties Amsterdammers. Hun levensloop voltrekt zich parallel aan de ontwikkeling van het gebied en maakt het avontuur menselijk en dynamisch. Alsof u er zelf bij bent! Bij mooi weer is het genieten op het panoramadek van het schip, waar u onbelemmerd zicht heeft op de grootste cacao- en benzinehaven van de wereld, die ook rap aan het veranderen is. Bij slecht weer heeft u het comfort van het luxe binnenverblijf van het schip, waar ook de catering zich bevindt.

NDSM-werf

Elke zijhaven die we passeren heeft zijn eigen unieke functionaliteit en uitstraling. Dat begint al bij het vertrekpunt aan de NDSM-werf in Amsterdam-Noord, waar al sinds 1923 scheepsbouw en -reparatie plaatsvindt en nu multinational Damen Shiprepair is gehuisvest.

Circulaire industrie en energietransitie

We kijken naar de haven in zijn huidige vorm, maar blikken ook vooruit naar de tijd waarin het havengebied fossielvrij en duurzaam zal opereren. Hier tonen we de ‘circulaire haven’ en hoort u meer over recente en toekomstige ontwikkelingen op het gebied van de energietransitie. De Amsterdamse havenregio telt in totaal meer dan 800 havengerelateerde bedrijven. Traditioneel en vooruitstrevend. Waar ooit Fords Mustang en Datsuns op de kades stonden voor Europese distributie haal je nu je elektrische Tesla op. Hier wordt straks op grote schaal waterstof opgewekt en gedistribueerd, slaan we steeds meer biobrandstoffen op in olieterminals en zetten we afval om in energie voor de Amsterdamse metropoolregio.

Rondvaart van 2 uur

De informatieve havenrondvaart van Amsterdam Boat Cruises duurt inclusief in- en uitschepen 2 uur. Opmerkingen
 • Audioguide beschikbaar (NL/EN/DE/FR/SP/IT)
 • Tijdens de vaart is een kleine kaart beschikbaar, met een assortiment dranken en etenswaren. Het gebruiken en nuttigen van meegenomen etenswaren en consumpties is niet toegestaan.
 • Wij vragen u om tenminste 15 minuten voor vertrek aanwezig te zijn bij onze opstapplaats. Vanaf Amsterdam Centraal Station kunt u de gratis pont naar de NDSM-werf nemen  (paarse lijn, F4) Tijdens kantooruren vertrekt de pont elke 15 minuten en de overtocht duurt ± 15 minuten. U vindt ons schip naast de pontsteiger.
 • Komt u met de auto, dan vindt u het schip op de MS van Riemsdijkweg thv 45, Amsterdam. Betaald parkeren op straat en een parkeerterrein naast het schip.

Prijzen en overige informatie

Kassaprijs ticket volwassenen: € 29,50 Kassaprijs ticket kinderen: € 24,50 Onlineprijs ticket volwassenen: € 22,50 Onlineprijs ticket kinderen: € 17,50

Heeft u een kortingscode?

Kortingscodes dienen per persoon ingevuld te worden. Heeft u meerdere kortingscodes? Maak dan aparte boekingen per kortingscode per persoon.

Overige informatie

 • Gratis voor kinderen t/m 2 jaar
 • Ontvang je ticket(s) direct per mail
 • Inclusief vermakelijkheids-belasting
 • Tijdens de vaart is er een kleine kaart beschikbaar, met een assortiment dranken en etenswaren
 • Het is niet toegestaan om eigen drank of etenswaren aan boord te nuttigen

Amsterdam Boat Cruises legt de loopplank voor u uit!

Boek uw tickets

pagina: Feest op het water

Amsterdam Boat Cruises verhuurt partyschepen met klasse en uitstraling. Onze schepen zijn uitermate geschikt voor feesten en speciale gelegenheden op het water. Al onze schepen zijn stijlvol ingericht. Kwaliteit van afwerking staat hoog in ons vaandel. Alle schepen zijn van recente bouw en worden in eigen beheer zorgvuldig onderhouden. Meer informatie Van borrel tot galadiner Kleine en grote partijen Specialist in maatwerk Fullservice catering

Specialisten in maatwerk op het water

Of het nu gaat om een familiefeestje of een groot gezelschap, formeel of informeel; samen met u kijken we naar uw wensen en maken we het mogelijk. Omdat iedere gelegenheid weer anders is maken wij er graag een unieke beleving van. Ontdek de mogelijkheden

Bruiloft op het water van Amsterdam

Geef aan boord van Amsterdam Boat Cruises elkander het ja-woord. U kunt zowel de ceremonie alsmede de rest van de huwelijksdag aan boord vieren. Met de schepen van Amsterdam Boat Cruises gaat u voor kwaliteit! Wij zullen zorgen dat het u en uw gasten aan niets ontbreekt zodat u voluit kunt geniet van de mooiste dag van uw leven. Stap bij ons in het huwelijksbootje, wij leggen de loopplank graag voor u uit.

Vier uw jubileum op een schip

Voor het vieren van een jubileum bent u bij Amsterdam Boat Cruises ook op het juiste adres. Onze schepen zijn uitermate geschikt voor feesten en speciale gelegenheden op het water. De schepen hebben een goed geoutilleerde scheepsbar. De catering is afkomstig uit onze eigen huisleverancier. Of het nu gaat over ontbijt, lunch of diner: alle producten worden dagvers bereid en indien nodig aan boord zorgvuldig verder opgemaakt. Met het uitzicht op Amsterdam en haar havens is het plaatje compleet. Een herinnering om nooit meer te vergeten.

Business meetings in stijl

Zaken doen in een geheel andere setting, dit kan aan boord van één van de schepen van Amsterdam Boat Cruises. U ontvangt uw zakenrelaties, geheel in stijl, aan boord van één van onze luxe schepen. Tijdens het evenement vaart het schip in het Amsterdamse havengebied het constant wisselende uitzicht zal u en uw gasten doen inspireren!

Maatwerk voor elke gelegenheid

Bij ons maakt u kostbare herinneringen die u hopelijk nog lang met u meedraagt. Daarentegen is het afhuren van een eigen partyschip voor de meesten geen dagelijkse kost. U bent daarom van harte welkom om persoonlijk kennis te komen maken met de rederij en haar vloot. Onze adviseurs zijn zeer gedreven en ervaren. Wij zijn pas tevreden als u dat bent. Kortom, een persoonlijke benadering en kwaliteit staan voorop.

pagina: Rondvaarttocht

Stap aan boord van één van de rondvaarten van Amsterdam Boat Cruises, officieel partner van Port of Amsterdam en word onderdeel van het heden, verleden en de toekomst van de Amsterdamse haven. De plek waar alles groots en meeslepend is. Meer informatie Unieke kijk vanaf het water Audioguide in meerdere talen Grootste cacaohaven van de wereld World Ports Sustainability Award

Beleef de Amsterdamse zeehaven van dichtbij

Na het inschepen gaan de trossen los en leert u de 4de zeehaven van Europa kennen aan de hand van vijf generaties Amsterdammers. Hun levensloop voltrekt zich parallel aan de ontwikkeling van het gebied en maakt het avontuur menselijk en dynamisch. Alsof u er zelf bij bent!

Meer informatie

Rondvaart over de Amstel

Stap aan boord en beleef de historische en authentieke Amstel vanaf ons schip met panoramisch dek.

Rondvaart naar de Zaanse Schans

Ervaar ons mooie Nederlandse cultureel erfgoed in de Zaanstreek per boot en te voet, een fantastische ervaring!

Amsterdam Skyline Cruise

Vaar mee en beleef de skyline van Amsterdam, het IJ en de Amsterdamse haven met eigen ogen!

pagina: Luxe & Exclusiviteit

De “Stan Huygens”, het meest exclusieve en iconische schip van Amsterdam. Dit luxe schip is bij uitstek geschikt voor de zakelijk markt en voor chique bijeenkomsten. Of het nu gaat om een vergadering, jubileumviering of u wilt indruk maken op uw partner of (inter)nationale gasten, met de Stan Huygens gaat u voor stijl en exclusiviteit. Meer informatie 100% elektrisch Meest iconische schip van Amsterdam Luxueus en exclusiviteit Business netwerk meetings

Rondvaart door de grachten van Amsterdam

Jarenlang was de Stan Huygens het favoriete schip van de heer F. Heineken. Met zijn klanten en zakenrelaties voer hij door de Amsterdamse grachten. Varen met de Stan Huygens betekent absolute exclusiviteit met elk denkbaar comfort. De Rolls Royce van de Amsterdamse waterwegen! Meer informatie

Geniet van een luxe Dinner Cruise

Wilt u zich ook even Freddy Heinken voelen? Dat kan aan boord van de Stan Huygens! Het schip dat bij Freddy zeer geliefd was. De kapitein en bemanning ontvangen u graag voor een luxe dinercruise op de Amsterdamse grachten.  U ontdekt de pareltjes van de hoofdstad in een intieme exclusieve setting terwijl u geniet van een voortreffelijk meergangendiner.

High Wine, Beer of Tea op de Amsterdamse grachten

Aan boord van de Stan Huygens, ook wel de limousine van het water genoemd, geniet u van een overheerlijke High-Wine, Beer of Tea. Beleef Amsterdam op een unieke wijze en geniet in stijl van de pareltjes van de hoofdstad terwijl u geniet van de heerlijkheden aan boord.

Beleef een Romantische avond in Amsterdam

Baad uzelf in luxe, aan boord van dit iconische schip. In intieme setting vaart u de zonsondergang tegemoet.  De grachtengordel kleurt in romantisch avondrood, de Stan Huygens glijdt als een gondel door het water. Al met al waant u zich in een Venetiaanse setting. Kortom, een zeer bijzonder  avondje uit voor u en uw gezelschap! 

Business meetings in stijl

Freddy Heineken had een voorliefde voor de Stan Huygens. Het was voor hem een vertrouwende inspirerende omgeving om in stijl te genieten van de hoofdstad. Tijdens de vele vaartochten die hij maakte zijn talloze ideeën ontstaan en belangrijke business deals gesloten aan boord van dit bijzondere schip. Laat u zich, net als Freddy, ook inspireren aan boord?

pagina: Home

test