Van 30 november 2023 tot en met 21 januari 2024 vindt voor de twaalfde keer het Amsterdam Light Festival plaats. Amsterdam is in de winter fantastisch verlicht. Veel bruggen en historische gebouwen worden prachtig uitgelicht.

Vanaf Amsterdam-Noord varen wij met twee gloednieuwe 100% elektrische rondvaartboten via het IJ richting de Amstel voor een schitterende vaarroute. Onderweg zie je 24 prachtige lichtkunstwerken in en om de grachten van Amsterdam. Een unieke belevenis.

Thema
Het Amsterdam Light Festival is een van de meest toonaangevende lichtkunstfestivals ter wereld.  LOADING… Revaeling Art, AI and Tech is dit jaar het thema. Vaar met ons mee langs de 24 verschillende lichtkunstwerken. Kijk door de ramen en zie het effect van technologie en kunstmatige intelligentie (of AI) op ons alledaagse leven. Hoe we communiceren, contact leggen en creëren, wordt allemaal beïnvloed door technologie en AI. Wat zijn de gevolgen hiervan? En waar gaat het ons brengen? De verschillende perspectieven worden door de kunstenaars belicht tijdens Editie 12.

De beste manier om van deze lichtkunstwerken te genieten is varend door de grachten. Vanaf het water heb je een eersteklas uitzicht op de lichtkunst terwijl je ontspannen kunt rondkijken. De bijna 6 km lange Amsterdam Light Festival waterroute is zo uitgestippeld dat je alle kunstwerken in de grachten en op de kade kunt zien.

Amsterdam Boat Cruises is een officiële partner van het Amsterdam Light Festival.

Exclusieve privé rondvaart met het luxe schip ‘Stan Huygens’
De “Stan Huygens” is één van de meest exclusieve en iconische schepen van Amsterdam. Dit luxe schip is bij uitstek geschikt voor de zakelijk markt en voor chique bijeenkomsten. Of het nu gaat om een vergadering, jubileumviering of u wilt indruk maken op uw partner of (inter)nationale gasten, met de Stan Huygens gaat u voor stijl en exclusiviteit. Wilt u in stijl het Amsterdam Light Festival bezoeken, dan doet u dat met de Stan Huygens!

Makkelijk opstappen in Amsterdam-Noord

Wij verzorgen reguliere en luxe rondvaarten. Onze rondvaarten vertrekken vanuit Amsterdam-Noord.
Stap aan boord van een nieuwe, comfortabele, moderne, 100% elektrische en verwarmde boot vanaf de steiger naast This is Holland en de A’dam Toren in Amsterdam Noord. De locatie is gemakkelijk bereikbaar vanaf het Centraal Station. U neemt achter het Centraal Station de gratis pont F3 richting Buiksloterweg.
Vanaf de pont loopt u gelijk naar links richting de A’dam Toren (de toren met de schommel op het dak). Na 250 meter ziet u aan de rechterkant na de brug de vertreksteiger van Amsterdam Boat Cruises. Het adres is Overhoeksplein, Amsterdam

Koop hier uw tickets voor het Amsterdam Light Festival en ga mee op reis naar de wereld van de technologie.

Reguliere rondvaart

Vanaf de steiger naast ‘This is Holland’ en de ‘Adam Toren’ in Amsterdam Noord stap je aan boord van één van de verwarmde schepen van Amsterdam Boat Cruises. Onderweg vertelt de schipper in het Nederlands en Engels je meer over de prachtige kunstwerken en de highlights van de stad. In het Nederlands, Engels, Duits, Spaans en Italiaans is ook een uitgebreide informatiebrochure beschikbaar die aan al onze gasten wordt uitgereikt.

Deze boat is helaas niet rolstoeltoegankelijk.

Vertreklocatie
Steiger naast This is Holland en de Adam Toren. U ziet onze steiger bij de grote banieren van het Amsterdam Light Festival.

De locatie is gemakkelijk bereikbaar vanaf het Centraal Station. U neemt achter het Centraal Station de gratis pont F3 richting Buiksloterweg. Vanaf de pont loopt u gelijk naar links richting de Adam Toren (de toren met de schommel op het dak) Na 250 meter ziet u aan de rechterkant na de brug de vertreksteiger van Amsterdam Boat Cruises. Het adres is Overhoeksplein, Amsterdam.

Onze rondvaart duurt ± 1,5 uur.

Prijs volwassenen: € 26,50 / Prijs kinderen: € 13,25

Luxe rondvaart (incl. 1 drankje)

Een markante en ongeëvenaarde verschijning op het water. Dat is de Stan Huygens! Dat zag ook biermagnaat Freddy Heineken, die jarenlang met dit schip door de Amsterdamse grachten voer. Stap aan boord en waan u in een wereld van luxe. De Stan Huygens is het VIP schip van de vloot en de limousine op het water.

De Stan Huygens biedt plaats aan selecte groepen t/m 30 personen. Het interieur is tijdloos en ademt luxe uit. De salon bestaat uit 5 vaste, met leder, bekleden ronde banken. De grote glaspartijen en het glazen dak zorgen ervoor dat u goed zicht heeft op alle kunstwerken tijden het Amsterdam Light Festival. Er zijn twee compleet uitgeruste bars. Het schip heeft een uitgebreid lichtplan waardoor iedere gewenste sfeer kan worden neergezet. Rolstoelgebruikers kunnen dit schip helaas niet betreden vanwege de steile toegangstrap.

1 drankje inclusief. Natuurlijk is een vers getapt Heineken biertje verkrijgbaar. Prijs volwassenen: € 44,50/ Prijs kinderen: € 22.50