Beleef de Amsterdamse zeehaven van dichtbij onder het genot van een heerlijke Amsterdams brunch buffet.

Stap aan boord van de nieuwe havenrondvaart van Amsterdam Boat Cruises, officieel partner van Port of Amsterdam en word onderdeel van het heden, verleden en de toekomst van de Amsterdamse haven. De plek waar alles groots en meeslepend is.

Hoewel Amsterdam zich in de 17de eeuw ontwikkelde tot een belangrijke wereldhaven, wordt de basis van de huidige Europese zeehaven gelegd tijdens de opkomst van de industriële revolutie in de 19e eeuw. Het nieuwe Noordzeekanaal bood in tegenstelling tot de Zuiderzeeroute een kortere, directe verbinding met de Noordzee. Dit stimuleerde overzeese handel en daarmee ontstond de Amsterdamse havenregio, waartoe ook de zeehavens van IJmuiden (Velsen), Beverwijk en Zaanstad behoren.

Na het inschepen gaan de trossen los en leert u de 4de zeehaven van Europa kennen aan de hand van vijf generaties Amsterdammers. Hun levensloop voltrekt zich parallel aan de ontwikkeling van het gebied en maakt het avontuur menselijk en dynamisch. Alsof u er zelf bij bent!

De Amsterdamse havenregio telt in totaal meer dan 800 haven gerelateerde bedrijven. Traditioneel en vooruitstrevend. Waar ooit Fords Mustang en Datsuns op de kades stonden voor Europese distributie haal je nu je elektrische Tesla op. Hier wordt straks op grote schaal waterstof opgewekt en gedistribueerd, slaan we steeds meer biobrandstoffen op in olieterminals en zetten we afval om in energie voor de Amsterdamse metropoolregio.

Bij mooi weer is het genieten op het panoramadek van het schip, waar u onbelemmerd zicht heeft op de grootste cacao- en benzinehaven van de wereld, die ook rap aan het veranderen is. Bij slecht weer heeft u het comfort van het luxe binnenverblijf van het schip, waar zich ook de catering bevindt.

Arrangement:

  • Dagverse soep
  • Grove rundvleessalade
  • Verschillende soorten molenaarsbrood wit/meergranen/donker en croissants
  • Verschillende vleeswaren: fricandeau, kipfilet en filet Americain
  • Verschillende kaassoorten: Old Amsterdam en jonge kaas
  • Haring stukjes met Amsterdamse uitjes
  • Amsterdamse kroket
  • Cupjes jam en boter

Rondvaart van 2 uur

De havenrondvaart met Amsterdams brunch buffet van Amsterdam Boat Cruises duurt inclusief in- en uitschepen 2 uur.

Amsterdam Boat Cruises legt de loopplank voor u uit!

Boek uw tickets

Ervaar één
van de duurzaamste
havens van Europa