(inclusief entreeticket van Het Scheepvaartmuseum)

Stap aan boord van de nieuwe ‘Varen door de haven’ rondvaart van Amsterdam Boat Cruises en beleef de Amsterdamse haven vanaf het IJ in combinatie met een bezoek aan Het Scheepvaartmuseum

Het bijzondere karakter van deze rondvaart begint al op onze afvaartlocatie, de steiger van Het Scheepvaartmuseum.

Om 11.30 uur schepen we in en gaan de trossen los voor een rondvaart door de Amsterdamse haven. Zo leert u de 4de zeehaven van Europa kennen aan de hand van vijf generaties Amsterdammers. Hun levensloop voltrekt zich parallel aan de ontwikkeling van het gebied en maakt het avontuur menselijk en dynamisch. Alsof u er zelf bij bent!

Bij mooi weer is het genieten op het panoramadek van het schip, waar u onbelemmerd zicht heeft op de grootste cacao- en benzinehaven van de wereld, die ook rap aan het veranderen is. Bij slecht weer heeft u het comfort van het luxe binnenverblijf van het schip, waar u kunt genieten van heerlijke drankjes en hapjes.

Rond 14.00 uur meren we af bij Het Scheepvaartmuseum. U heeft circa 2 uur de tijd om dit prachtige museum te bezoeken. Hier is van alles te ontdekken over vijf eeuwen maritieme geschiedenis en hoe sterk dit is verbonden met de samenleving van vandaag en de toekomst. Sfeervolle object-tentoonstellingen zoals de Republiek aan Zee en Cartografie & Curiosa tonen het beste uit een van de grootste maritieme collecties ter wereld. Deze maritieme collectie bestaat uit ongeveer 400.000 objecten, waaronder schilderijen, scheepmodellen, navigatie-instrumenten en wereldkaarten. En vergeet niet het VOC-schip ‘Amsterdam’ te bezoeken, waar u kunt ervaren hoe het vroeger was op een VOC-schip.

Deze vaartocht wordt uitgevoerd met schip met bovendek.

Amsterdam Boat Cruises legt de loopplank voor u uit!

Programma:

 • Plan uw bezoek aan Het Scheepvaartmuseum voor of na de rondvaart.
 • Vertrek rondvaart vanaf Het Scheepvaartmuseum: 11.30 uur (15 min. voor vertrek inschepen)
 • Rondvaart: 2,5 uur
 • Aankomst  Het Scheepvaartmuseum: 14.00 uur
 • Bezoek Het Scheepvaartmuseum (ca. 2 uur): tot 16.30 uur

Bij onvoldoende aanmeldingen behouden wij ons het recht voor om de vaartocht te annuleren of te verplaatsen. Bij annuleren ontvangt u een tegoedcode.

Rondvaart van 5 uur

De ‘Varen door de haven’ rondvaart van Amsterdam Boat Cruises duurt inclusief in- en uitschepen 5 uur.

 Opmerkingen

 • Bezoekadres/opstapadres: Het Scheepvaartmuseum, Kattenburgerplein 1, 1018 KK Amsterdam
 • Openingstijden Het Scheepvaartmuseum: Dinsdag t/m zondag 10.00 – 17.00 uur
 • Bereikbaarheid:
  • Met de auto: Je kunt op 10 minuten loopafstand parkeren in parkeergarage Markenhoven. Drie andere parkeergarages zijn de parkeergarages Oosterdok en Oostenburgereiland en IJ-Oever Centrum. Rondom het museum zijn parkeerplekken beperkt beschikbaar op de Kattenburgerstraat en Oostenburgergracht.
  • Voordelig parkeren: Op P+R Zeeburg kun je voordelig parkeren als je aansluitend met het openbaar vervoer reist. Neem Tram 26 richting het Centraal Station. Deze stopt in de buurt van het museum – halte Kattenburgerstraat. Bekijk voor meer informatie over P+R Zeeburg de website van Gemeente Amsterdam.
  • Te voet vanaf het Centraal Station Amsterdam: Vanaf Amsterdam Centraal Station kan je 2 wandelroutes kiezen: via de Oosterdokskade langs de Openbare Bibliotheek en NEMO (20 min) of over de (drukke) Prins Hendrikkade (19 min).
 • Tijdens de vaart is een kleine kaart beschikbaar, met een assortiment dranken en etenswaren.Het gebruiken en nuttigen van meegenomen etenswaren en consumpties is niet toegestaan.

 

Prijzen en overige informatie

Kassaprijs ticket volwassenen: € 50,-
Kassaprijs ticket kinderen: € 37,50

Onlineprijs ticket volwassenen: € 37,50
Onlineprijs ticket kinderen: € 25,-

Heeft u een kortingscode?

Kortingscodes dienen per persoon ingevuld te worden. Heeft u meerdere kortingscodes? Maak dan aparte boekingen per kortingscode per persoon.

Overige informatie

 • Gratis voor kinderen t/m 2 jaar
 • Ontvang je ticket(s) direct per mail
 • Inclusief vermakelijkheids-belasting
 • Tijdens de vaart is er een kleine kaart beschikbaar, met een assortiment dranken en etenswaren
 • Het is niet toegestaan om eigen drank of etenswaren aan boord te nuttigen
 • Voorafgaand aan het inschepen handelen wij volgens de dan geldende richtlijnen vanuit de overheid en het RIVM. Heeft u klachten? Blijf dan thuis.

Amsterdam Boat Cruises legt de loopplank voor u uit!

Boek uw tickets

Amsterdam Boat Cruises