Stap aan boord van de nieuwe Amstel Cruise van Amsterdam Boat Cruises en beleef de historische Amstel vanaf ons schip.

Onze Amstel Cruise begint vanaf de voormalige NDSM werf in Amsterdam Noord. Ooit was het de grootste scheepswerf ter wereld, maar in de jaren ’80 ging de ‘Nederlandse Dok en Scheepsbouw Maatschappij’ failliet. Vandaag de dag waan je je hier in Brooklyn of Berlijn, want de rommelige werf met zijn roestige loodsen en weerbarstige beton is inmiddels the placet to be. Het hele jaar door vinden hier festivals plaats en bij de coolste horeca spots kun je genieten van het geweldige uitzicht over het water en de stad.

De Amstel Cruise vertrekt richting het Centraal station, over het IJ en vervolgens o.a. langs het futuristische gebouw waar science museum NEMO gevestigd is, het VOC schip ‘Amsterdam’ en het scheepvaartmuseum. Wij varen de route die, vandaag te dag, nog steeds gebruikt wordt voor beroepsvaart om dwars door het centrum te varen. Daarom zijn alle bruggen op de route historische beweegbare bruggen.

Via de Nieuwe Herengracht passeren we de Plantagebuurt. Je ziet onder andere de Hortus en de historische dierentuin Artis. Nadat we de wereldberoemde Hermitage zijn gepasseerd draait het schip linksaf de Amstel op. Op dit relatief korte stuk zie je de meest iconische bouwwerken van de stad zoals de Stopera en de Blauwbrug.
Nadat de iconische Magere brug voor ons is opengegaan ziet u nog de Amstelsluizen, Koninklijk theater Carré en het beroemde Amstel Hotel.

We laten het centrum langzaam achter ons en varen richting stadsdeel Overamstel. Hier draaien wij de Weespertrekvaart op. Langs Betondorp en de Bijlmer komen we op het riviertje de Gaasp. Bij Driemond draaien we het Amsterdam Rijnkanaal op. Dit gegraven kanaal is één van de belangrijkste waterwegen van Nederland. Het is cruciaal voor het scheepsvaartkanaal van Antwerpen naar Amsterdam. Hier zie je de grootste binnenvaartschepen.

Na verloop van tijd komen we langs IJburg en Zeeburg. Via het KNSM eiland varen we weer richting de start locatie aan de NDSM werf.

Bij mooi weer is het genieten op het panoramadek van het schip, waar u onbelemmerd zicht heeft over o.a. de Amstel en de skyline van Amsterdam en bij slecht weer heeft u het comfort van het luxe binnenverblijf van het schip, waar zich ook de catering bevindt.

Arrangement:

  • 1x koffie/thee en appelgebak

Rondvaart van 4 uur

De Amstelcruise van Amsterdam Boat Cruises duurt inclusief in- en uitschepen 4 uur.

Prijzen en overige informatie

Kassaprijs ticket volwassenen: € 45,-
Kassaprijs ticket kinderen: € 40,-

Onlineprijs ticket volwassenen: € 35,-
Onlineprijs ticket kinderen: € 27,50

Heeft u een kortingscode?

Kortingscodes dienen per persoon ingevuld te worden. Heeft u meerdere kortingscodes? Maak dan aparte boekingen per kortingscode per persoon.

Overige informatie

  • Gratis voor kinderen t/m 2 jaar
  • Ontvang je ticket(s) direct per mail
  • Inclusief vermakelijkheids-belasting
  • Tijdens de vaart is er een kleine kaart beschikbaar, met een assortiment dranken en etenswaren
  • Het is niet toegestaan om eigen drank of etenswaren aan boord te nuttigen

Amsterdam Boat Cruises legt de loopplank voor u uit!

Boek uw tickets

Ervaar één
van de duurzaamste
havens van Europa