Wilt u zich ook even Freddy voelen? Dat kan! De kapitein en bemanning ontvangen u graag voor een luxe dinercruise op de Amsterdamse grachten.
Stap aan boord en baad uzelf in luxe. De Stan Huygens is het VIP schip van de vloot en beweegt zich als een limousine door het water. De oude scheepsdiesel is vervangen door een elektromotor waardoor het bijzonder stil is aan boord. De luxe ingerichte salon bestaande uit vijf vaste, met leder beklede halfronde banken, die u kunt reserveren. De grote glaspartijen zorgen voor veel daglicht en een prachtig uitzicht.
De bijzondere verschijning op de Amsterdamse grachten werd destijds opgemerkt door biermagnaat Freddy Heineken. Hij voer jarenlang met dit schip door de grachtengordel. Hierbij genoot hij van de culinaire hoogstandjes van chef-kok Joop Braakhekke. U kunt dit nu ook meemaken aan boord van één van onze exclusieve dinercruises.
U ontdekt de pareltjes van de hoofdstad in een intieme en exclusieve setting, terwijl u geniet van een voortreffelijk meergangendiner. Uiteraard kunt u hier ook een bijpassend voortreffelijk wijnarrangement aan toevoegen. De culinaire hoogwaardige gerechten in combinatie met de uitstekende wijnen en een prachtig uitzicht maken deze dinercruise tot een onvergetelijke ervaring voor u en uw gezelschap.
Menu Stan A. (5-gangen)
Amuse:
– Amsterdamse ossenworst met kwartelei en Zaanse mayonaise
Voorgerechtjes:
– Spiesjes van bio kaas uit Schermerhorn en Amsterdams zuur
– Blini’s met gerookte zalm en haringkaviaar
– Glaasjes met salade van Texels lam, zwarte linzen en gedroogde vijgen
– Schaal met vers gebakken brood, gezouten boter en tapenades
Soep in tumblers:
– Licht gebonden preisoep met gerookte zalm
Warm gerecht:
– Zacht gegaarde kalfsoester met kruidenjus, suger snaps en aardappeltaartje
Desserts:
– Glaasjes gevuld met mousse, bavarois en vers fruit vanaf de bar geserveerd
Menu Stan B. (5-gangen)
Amuse:
– Zalm gegaard in Prosecco met wakame
Voorgerechtjes:
– Glaasjes salade van gerookte eendenborst met miso dressing
– Bordjes gemarineerde tomaat met mozzarella en zonnebloempitjes
– Salades van biet, roodwortel, nootjes en geitenkaas
Soep in tumblers:
– Bouillabaisse rijk gevuld met mooie seizoen vis
Warm gerecht:
– Tortellini van spinazie en ricotta, saus van rode pesto, krokant van parmaham en geschaafde pecorino
Dessert:
– Triffle van mousse, bavaroise, chocolade en vers fruit in een mooi wijnglas gepresenteerd
Menu Stan C. (5-gangen)
Amuse:
– Diverse smaakvolle moleculaire lolly’s van eend, geitenkaas en tomaat
Voorgerechtjes:
– Bordje Coquillecarpaccio met kreeftenlak en wakame
– Shooter Gazpacho met chilicress
– Gemarineerd Lamskoteletje
– Glaasje broccoli Pannacotta met truffel
– Bordje Antipasti Mediteraan
– Vers gebakken brood, humus en tapenade
Soep in tumblers:
– Velouté van wilde spinazie en gerookte paling
Warm gerecht:
– Gebraden ossenhaas, saus van port en balsamico, fondant aardappel, koolrabi en krokant van schorseneer
Desserts (3 p.p.):
– Glaasjes met tiramisu classico
– Glaasjes pannacotta van rood fruit
– Schuim van abrikozen
– Macarons
– Mousse van vanille met gedroogd fruit en amandelen
Menu Stan D. (5-gangen)
Amuse:
– Diverse smaakvolle moleculaire lolly’s van eend, geitenkaas en tomaat
Voorgerechtjes:
– Zeeuwse oesters
– Wekpotjes met ecrevisse (kreeftenstaartjes) in Prosecco
– Bruscetta’s met runderlende en truffelmayonaise
– Salade tabouleh, couscous, komkommer, munt en rode paprika
– Cocktailtjes van Hollandse garnalen
– Vers gebakken brood met babaganoush en gezouten boter
Soep in tumblers:
– Lichtgebonden soep van gebrande gele paprika’s en ecrevisse
Warm gerecht:
– Riddervisfilet, in zachte saus van nouilly prat, gamba, met gesmoorde venkel, puree van aardappel en bospeen en crazy pea
Dessert:
– Triffle, met mooi vers fruit, couilis, chocolade, cake, bavaroise en mousse in een mooi wijnglas gepresenteerd
Duur Cruise: Vanaf 2,5 uur
Prijzen vanaf: €139,00 op basis vanaf 12 personen (Max. capaciteit 30 personen)
(*Excl. vermakelijkheidsretributie (VMR) en BTW)
Mogen wij u naar uw tafel begeleiden, voor een fantastische avond uit?