Port of Amsterdam is de perfecte hub voor circulaire economie. Alles komt samen in het ecosysteem. Van afval, grondstoffen en havenlogistiek tot aan gevestigde demofabrieken en innovatieve circulaire bedrijven.

Port of Amsterdam gelooft dat de circulaire economie de toekomst voor bedrijven en industrie is. De circulaire economie is dan ook een focuspunt in de strategie van Port of Amsterdam. Ter ondersteuning van innovatieve nieuwe oplossingen worden de infrastructuur en faciliteiten contant uitgebreid.

Het doel van Port of Amsterdam is om de belangrijkste circulaire economie hotspot van Europa te worden. Zo biedt Port of Amsterdam de perfecte springplank voor ondernemers met een liefde voor het transformeren van de maatschappij en hoe zij met middelen omgaan.

Verbinding met groot aantal duurzame industrieën

Circulaire industrie draait vooral om de juiste verbindingen maken. Bij Port of Amsterdam weten ze dat duurzaam ondernemen altijd een gezamenlijke inspanning vraagt. Daarom gaan inspanningen voor de circulaire economie dan ook verder dan alleen infrastructuur.

Start-ups en scale-ups wordt de mogelijkheid geboden om via cross-overs verbinding te maken met andere (circulaire en biobased) initiatieven industrieën.

Thema vaart ‘Circulaire economie – Afvalverwerking’

Tijdens onze themavaart ‘Circulaire economie – Afvalverwerking’ komt u alles te weten over hoe Port of Amsterdam bouwt aan de circulaire economie en hoe zij omgaan met o.a. afvalverwerking. Tevens is het mogelijk om een stop in te plannen bij CMF Services. CMF Services verzorgt gespecialiseerde afvalverwerking voor specifieke bedrijfstakken.

CMF is dienstverlener voor olie- en gasmaatschappijen, geothermische- en zoutwinnende bedrijven tijdens exploratieboringen naar olie/gas, boringen naar aardwarmte en zouthoudende lagen. Behandelingsfaciliteit voor de verwerking van de bij deze boringen vrijkomende afvalstromen welke zijn verontreinigd met oliehoudende boorspoeling (oil based mud); obm vervuild boorgruis, met obm verontreinigde vloeibare afvalstromen en samenhangend gevaarlijk afval.

Amsterdam Boat Cruises