Automotive logistics Roll-On- Roll- Off (RoRo)

Het Amsterdamse havengebied is een uitstekende locatie voor roll-on-roll-off-logistiek en voor op- en overslag van motorvoertuigen. De haven biedt diepzeetoegang en -kades en heeft uitstekende achterlandverbindingen.

Complete Pre-Dilvery Inspection (PDI) en logistiek voor RoRo en motorvoertuigen

Nieuwe of tweedehandsauto’s, vrachtwagens of zware machines: het Amsterdamse havengebied is een passende locatie voor roll-on-roll-off-logistiek en voor op- en overslag van finished vehicles, high-and-heavy en refurbished vehicles.

Gespecialiseerde terminals bieden een complete PDI en logistieke service voor importeurs, dealers, leasemaatschappijen, verhuurders en andere eigenaars van omvangrijke wagenparken. De dienstverlening varieert van nationaal en internationaal RoRo-vervoer en het dealergereed maken van auto’s tot en met de opslag van partijen voertuigen.

Belangrijke spelers als Nissan, Grimaldi, Glovis, Wallenius en Hoëgh Autoliners varen in lijndienst op Amsterdam.

Uitstekende achterlandverbindingen

De RoRo-terminals in Amsterdam liggen aan diepzeekade. Ze hebben rechtstreekse verbindingen met het Europese achterland via water, spoor, weg en lucht. Als internationaal logistiek knooppunt in de logistieke ARA-hub (Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen) is het Amsterdamse havengebied een logische locatie voor RoRo-transport en RoRo-scheepvaart.

RoRo & automotive terminals

De terminals in het Amsterdamse havengebied verwerken jaarlijks meer dan 2 miljoen ton RoRo- en automotive-lading.

Foto’s Port of Amsterdam

Thema vaart Automotive logistics

Tijdens onze thema vaart ‘Automotive logistics’ komt u meer te weten over de fascinerende wereld van deze altijd in beweging zijnde bedrijfstak en bestaat er zelfs de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de Koopman Car Terminal.

Koopman Car Terminal B.V. levert logistieke diensten aan klanten in de automotive sector. Het gaat bijvoorbeeld om transport, import/export en opslag van partijen voertuigen en het gereed maken voor aflevering of voor de occasionmarkt. Behalve auto’s worden in de terminal ook andere niet-gekoelde goederen verladen voor bestemmingen in de Benelux en het Rijn-Ruhrgebied.

Alle processen verlopen volledig geïntegreerd en geautomatiseerd. De efficiëntie is dan ook groot. Het terrein is goed ontsloten op het wegen- en spoorwegnet en heeft een gunstige ligging voor zeeschepen en de binnenvaart. De geschiedenis van Koopman Car Terminal gaat terug naar 1930.

Amsterdam Boat Cruises