Rederij Amsterdam Boat Cruises is onderdeel van Rederij van Hulst. Dit is van oorsprong een echt familiebedrijf. Voordat enkele jaren geleden er nieuwe partners in de rederij kwamen, heeft het echtpaar Van Hulst ruim 40 jaar hard gewerkt aan de rederij. De heer Van Hulst werkt nog steeds samen met de nieuwe partners in de rederij. Zijn ruime kennis en ervaring in de rederijbranche zijn zeer waardevol.

Met de jaren heeft Rederij van Hulst zich gespecialiseerd in culinaire rondvaarten, dagtochten en feesten op het water. De rederij is een begrip in de Groene Hart regio voor evenementen op water. Door toename van het werk is de rederij flink gegroeid. Het kantoor is gevestigd in Katwijk. Vanaf 2017 is de vloot gefaseerd vervangen. De oudere schepen hebben ruimte gemaakt voor prachtige nieuwbouwschepen. Deze zijn onder toeziend oog van Dhr. Van Hulst sr. in eigen beheer ontworpen, gebouwd en afgewerkt. Het onderhoud vindt plaats achter het kantoor op de eigen scheepswerf met een heus droogdok.

Door diverse uitbreidingen hebben is de dekking in de regio compleet gemaakt en beschikt Rederij van Hulst als enige rondvaartbedrijf in het Groene Hart over afvaartlocaties in Warmond, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Noordwijk, Noordwijk-Binnen, Sassenheim en Katwijk aan Zee.”

De rederij Amsterdam Boat Cruises is tot stand gekomen door een samenwerking aan te gaan met Port of Amsterdam en Amports met als doel:  de realisatie van permanente rondvaartactiviteiten in het havengebied van Amsterdam. De basis is een twee uur durende havenrondvaart voor de consumentenmarkt. Daarnaast wordt de zakelijke markt optimaal bediend doormiddel van gepassioneerd maatwerk. Amsterdam Boat Cruises neemt haar passagiers mee in een meeslepend verhaal dat het verleden, heden en toekomst van de Amsterdamse Haven vertelt. Tijdens de vaart komen vijf generatie Amsterdammers aan het woord. Zij vertellen gepassioneerd over hun verbondenheid met de haven.  Het havengebied is groots en dynamisch en heeft zeer vooruitstrevende ambities die aan boord bij Amsterdam Boat Cruises een podium krijgen.

De vaartochten door het havengebied worden uitgevoerd met de River Dream. Zij is het tweelingzusje van de MPS River Queen van Rederij van Hulst. De River Dream weet een ieder te imponeren met haar prestigieuze verschijning. De grote glaspartijen en het 360graden panoramaraam in het voorschip geven een fantastisch uitzicht. Bij mooi weer geniet men ook vanaf het panoramadek. Vanaf daar heeft u ongelimiteerd uitzicht over de Haven. Dit hypermoderne geruisloze schip wordt, naast de reguliere rondvaarten, gebruikt als partyschip en locatie voor (zakelijke) bijeenkomsten.

Amsterdam Boat Cruises heeft ook een divisie voor luxe tours. Deze markt wordt bediend met de volledig elektrische luxe salonboot “Stan Huygens”, het voormalige schip van Freddy Heineken. Een markante en ongeëvenaarde verschijning op het water. Dat is de Stan Huygens! Stap aan boord en waan u in een wereld van luxe. Het schip is uitermate geschikt voor kleine (zakelijke) bijeenkomsten.

Wij leggen graag de loopplank voor u uit. Namens het Team van Amsterdam Boat Cruises wensen wij u van harte welkom aan boord!

Amsterdam Boat Cruises