In Amsterdam noord, aan de steiger van de voormalige historische NDSM werf, ligt het schip voor u gereed. De trossen gaan los en na afvaart zitten we direct op het IJ, waar we tussen de vrachtschepen en wellicht een passerend cruise schip koers zetten naar Zaandam. We varen o.a. door het havengebied van Amsterdam, de op één na grootste haven van Nederland.
De vaartocht naar de Zaanse Schans duurt ongeveer 2 uur.

Bij mooi weer is het genieten op het panoramadek van het schip, waar u onbelemmerd zicht heeft op de grootste cacao- en benzinehaven van de wereld, Port of Amsterdam, oftewel; de haven van Amsterdam, en later heeft u een prachtig mooi uitzicht over de Zaan en de Zaanse Schans. Bij slecht weer heeft u het comfort van het luxe binnenverblijf van het schip, waar zich ook de catering bevindt.

Na de schutting in de Wilhelminasluis varen we de Zaan op. Dit was vanaf 1800 het centrum van de ‘food industry’. Vooral cacao import door de Amsterdamse haven leidde tot groei en bloei van aanvankelijk kleine bedrijfjes zoals Blooker en Van Houten cacao. Maar ook grote namen zoals Verkade, Lassie, Droste, Duyvis en Bruynzeel hebben hier hun roots. De vaartocht over de Zaan door ’s wereld oudste industriegebied biedt uitzichten op oude pakhuizen en de historische fabrieken.

We meren af bij de Zaanse Schans. Hier heeft u 2 uur de tijd om rond te lopen en het dorp te verkennen. Wat niet veel mensen weten, is dat de Zaanse Schans een woon-werkgebied is anno 1850, wat vrij toegankelijk is om te bezoeken. Het bestaat al sinds 1961. U treft hier de eerste kruidenierswinkel van de heer Albert Heijn. Zijn latere supermarktconcern dat uitgroeide tot Ahold heeft nog steeds zijn hoofdkantoor in Zaanstad. Verder zijn de plaatselijke molens beroemd. U kunt er een paar bezichtigen en hun producten kopen: specerijen en mosterd.

Nadat we door de Wilhelminasluis gegaan zijn komen we uit op Zijkanaal ‘G’ en al snel zitten wij op ’t IJ. Hier varen we tussen de zeescheepvaart van- en naar de Noordzee. Tenslotte meren we af in Amsterdam noord aan de steiger van de voormalige historische NDSM werf. Met het gratis NDSM pontje naast onze afmeerlocatie bent u in 20 minuten aan de overkant van ’t IJ bij Amsterdam centraal. Zo heeft u in één dag per boot en te voet ons mooie Nederlandse cultureel erfgoed in de Zaanstreek ervaren- een fantastische ervaring!

Heeft u een kortingscode?

Kortingscodes dienen per persoon ingevuld te worden. Heeft u meerdere kortingscodes? Maak dan aparte boekingen per kortingscode per persoon.

Overige informatie

  • Gratis voor kinderen t/m 2 jaar
  • Ontvang je ticket(s) direct per mail
  • Inclusief vermakelijkheids-belasting
  • Tijdens de vaart is er een kleine kaart beschikbaar, met een assortiment dranken en etenswaren
  • Het is niet toegestaan om eigen drank of etenswaren aan boord te nuttigen

Rondvaart van ca. 6 uur (Retour Zaanse Schans)
Amsterdam – Zaanse Schans – Amsterdam

De rondvaart bezoek de Zaanse Schans van Amsterdam Boat Cruises duurt inclusief in- en uitschepen en bezoek Zaanse Schans ca. 6 uur.

Prijzen:
Kassaprijs ticket volwassenen: € 55,00
Kassaprijs ticket kinderen: € 45,00
Onlineprijs ticket volwassenen: €45,00
Onlineprijs ticket kinderen: € 35,00

Rondvaart van ca. 2 uur (Amsterdam – Zaanse Schans)
Amsterdam – Zaanse Schans

De rondvaart Amsterdam – Zaanse Schans duurt inclusief in- en uitschepen ca. 2 uur.

Prijzen:
Kassaprijs ticket volwassenen: € 32,50
Kassaprijs ticket kinderen: € 24,50
Onlineprijs ticket volwassenen: € 24,50
Onlineprijs ticket kinderen: € 16,50

Rondvaart van ca. 2 uur (Zaanse Schans – Amsterdam)
Zaanse Schans – Amsterdam

De rondvaart Zaanse Schans – Amsterdam duurt inclusief in- en uitschepen ca. 2 uur. LET OP: afvaartlocatie Kalverringdijk 25, 1509 BT Zaandam

Prijzen:
Kassaprijs ticket volwassenen: € 32,50
Kassaprijs ticket kinderen: € 24,50
Onlineprijs ticket volwassenen: € 24,50
Onlineprijs ticket kinderen: € 16,50

Amsterdam Boat Cruises legt de loopplank voor u uit!

Amsterdam Boat Cruises